pinterest
Handige raamdecoratie voor de keuken

Handige raamdecoratie voor de keuken

Het kiezen voor de juiste raamdecoratie in de keuken kan een lastig karwei zijn als je niet goed weet wat je wilt. De keuken is een plek in je huis waar je altijd bezig bent en waar het vies kan worden. Daarom is het belangrijk dat de raambekleding in deze ruimte bestand is tegen alles wat er in de keuken gebeurt. Als je meer wilt weten over hoe je dit het beste kan kiezen, lees dan verder!

Waar moet je aan denken bij het kiezen

Tijdens het koken, spoelen en afwassen is er in de keuken altijd grote kans op spetters. Het is daarom belangrijk bij het kiezen van je raam bekleding dat het al deze bezigheden kan weerstaan. Vetvlekken en vuil wil je liever niet op je raambekleding krijgen maar gebeurt dat toch, dan is het handig als je het gemakkelijk schoon kan maken.

Er zijn een aantal opties waar je uit kan kiezen om vieze vlekken te voorkomen. Je kan kiezen voor een materiaal waar je vet of vuil makkelijk kan verwijderen, zoals kunststof bijvoorbeeld. Kies niet voor een stof waar het vet in kan trekken.

Ook kun je kiezen voor rolgordijnen of lamellen die je naar boven kan rollen wanneer je gaat koken. Op deze manier voorkom je direct contact met het vet en vuil. Gaat je voorkeur uit naar dit soort raambekleding, dan kan je ook kiezen voor stoffen bekleding. Neem dan voor de zekerheid wel een stevige stof, die niet te gevoelig is voor vlekken.

Hoe kies je de juiste raamdecoratie

Nu je weet waar je rekening mee moet houden bij het kopen van raamdecoratie voor de keuken, kan je beginnen met het kiesproces. Maar waar moet je beginnen? Een goede start is een bezoek aan een  raamdecoratie specialist. Hier vind je een enorm aanbod en kan een expert je helpen bij je keuze. Hou altijd in gedachten dat je raamdecoratie niet direct in contact staat met het vet en vuil dat je in de keuken produceert, mits je kiest voor materiaal dat eenvoudig schoon te maken is.

Rolgordijnen met een stevige stof of bijvoorbeeld kunststof- of houten jaloezieen zijn altijd een goede keuze voor de ramen van de keuken. Als je een van deze opties neemt weet je zeker dat je raambekleding een mooie look heeft, maar misschien nog wel belangrijker, dat je raambekleding een langere tijd mee kan zonder enorm vies te worden. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen