pinterest
Musthaves voor een goede maaltijd met beperkte woonruimte

Musthaves voor een goede maaltijd met beperkte woonruimte

De keuken is een ruimte waar we veel waarde aan hechten. Dat is eigenlijk ook niet zo gek. Vaak is het de plek waar je, het begin van de dag en na een lange dag, bij elkaar komt om te eten. De meeste mensen blijven daarna nog natafelen en bijkletsen. De inrichting van je keuken is daarom erg belangrijk! Heb je beperkte woonruimte en geen ruimte voor een grote keuken? Wij helpen je een eind op weg. 

Kleine keuken

Een grote keuken is ideaal, maar een kleine keuken kan ook heel fijn zijn mits je deze goed ingericht. Een praktische inrichting is hierbij van groot belang. Ook opbergruimte is essentieel in een kleine keuken. Bij de verwarming van een beperkte ruimte kun je kiezen om een kleine radiator kopen

Apparatuur

Bij een kleine keuken kun je eigenlijk de keuze maken tussen apparatuur of kastruimte. Een vaatwasser neemt bijvoorbeeld al veel kastruimte in beslag. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn. Je kunt namelijk een aparte voorraadkast aanschaffen waar je nog veel spullen in kwijt kunt. Je kunt het andersom doen; de keukenkastjes maximaal gebruiken en je koelkast of vriezer op een andere plek te plaatsen apart van de keuken. Bij een beperkte woonruimte is het van belang om je keukenapparatuur bewust uit te kiezen. Probeer zo efficiĆ«nt mogelijk met de ruimte om te gaan. Denk erover na of een vaatwasser nou echt zo nodig is. Wil je een oven, maar ben je niet van plan om deze heel vaak te gebruiken? Kijk dan eens naar een combimagnetron. 

Kastruimte

Bij een kleine keuken is genoeg opbergruimte erg van belang. Bovenkasten zijn bijvoorbeeld een ideale uitkomst bij weinig ruimte. De onderkasten kun je in dit geval vrijhouden voor eventuele apparatuur. In plaats van een wandkast kun je ook kiezen voor wandplanken. Wandplanken zijn mooi en ook een goedkoper alternatief dan bovenkasten. Op wandplanken kun je praktische spullen kwijt, maar ook decoratieve accessoires zoals planten of spiegels

Licht

Zorg bij een beperkte woonruimte voor genoeg licht. Veel licht maakt een ruimte luchtiger en zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Voor een kleine keuken is het daarom aan te raden om voor veel lichtinval te zorgen en voor een lichte kleur op de muur te kiezen. Daarnaast is een rechte keuken misschien de beste optie als keukenopstelling als het gaat om een beperkte woonruimte met kleine keuken. 

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen