pinterest
Je nieuwe keuken is klaar: hoe creëer je hier een herkenbare, persoonlijke sfeer?

Je nieuwe keuken is klaar: hoe creëer je hier een herkenbare, persoonlijke sfeer?

Betaald partnerschap met HEMA

Keukens, zoals ze in showrooms en op websites getoond worden, zijn veelal sierlijk maar ademen nog niet de persoonlijke en herkenbare sfeer die je uiteindelijk wilt hebben. De keuken vormt steeds meer het middelpunt, het sociale epicentrum van een woning, de trekpleister voor gezin en aanloop, en moet dus vertrouwd aanvoelen. Hoe creëer je die familiale uitstraling?

Woonkeuken: de eettafel is the place to be

Sterker nog, veel keukens worden omgetoverd tot woonkeukens met Italiaanse allure, waarin de lange eettafel het decor is voor veel leven in de brouwerij. Hier wordt niet alleen gegeten, maar ook gespeeld, gewerkt, geknutseld en heel veel gebabbeld. Wil je die Italiaanse ambiance ook in jouw (woon)keuken hebben, dan zorg je voor aankleding van de eettafel. Zoek een aantal tafelkleden voor verschillende gelegenheden en activiteiten uit, zet een fruitschaal neer en hang in de buurt een prik- of magneetbord op.

Prominente plek voor veelgebruikte apparaten

Lekkere geurige koffie maakt een keuken eveneens tot een geborgen verzamelplaats. Zelfs de buren komen gezellig op de odeur van jouw versgemalen HEMA koffiebonen af, en het apparaat dat je daarvoor aan hebt geschaft krijgt vanzelfsprekend een prominente plek. Overigens doe je dat met meer apparaten. Ben je gek op verse pasta, dan zet je die mooie rvs pastamachine op een ereplaats. En maak je dagelijks verse smoothies, waarom zou je de blender dan steeds opbergen?

Je favoriete kookboeken voor het grijpen, net als plukverse kruiden

Koken vanaf een scherm dat steeds op standby springt, is niet handig. Veel hobbychefs hebben uiteindelijk toch liever hun favoriete culinaire naslagwerk erbij. Een rijtje met kleurige kookboeken op een houten plankje verraadt onmiskenbaar wat voor kok hier de pollepel zwaait, en draagt dus zeker bij aan de sfeer die je wilt creëren. Plantjes met verse kruiden doen dat ook. Althans, wie van het aroma van rozemarijn of basilicum chagrijnig wordt, mag zijn vinger opsteken.

Een mooi contrast van vintage en modern

Verder komt je moderne keuken tot leven wanneer je hem opsiert met dingen die juist uit een totaal ander tijdperk komen. Van Tomado- en Brabantia-hebbedingetjes uit de jaren 70 tot antieke bronskleurige pannen aan de muur. Wat familiekiekjes in verschillende lijstjes. En wie weet een ouderwets radiootje van de kringloopwinkel: leuke decoratie hoeft natuurlijk niet duur te zijn. Zo wordt je keuken vanzelf die gewenste, oergezellige familiemagneet! 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen