pinterest
Inspiratie: hoe kies je de lampen voor boven het kookeiland?

Inspiratie: hoe kies je de lampen voor boven het kookeiland?

Een kookeiland: de droom van iedere hobby kok. Een kookeiland in de keuken is fantastisch. Je kunt er aan zitten terwijl er gekookt wordt, maar je kunt er ook gezellig aan borrelen of werken. En bij zo een fijne ruimte hoort natuurlijk ook passende verlichting. Verlichting die niet alleen voor sfeer zorgt, maar ook praktisch is. Ben jij een eigenaar van een kookeiland thuis? Wij leggen je uit hoe je de lampen voor boven het kookeiland kan uitkiezen. 

De juiste verlichting

Ten eerste is het belangrijk om de juiste verlichting uit te kiezen voor boven het kookeiland. Niet elke lamp is namelijk geschikt om erboven te hangen. Sommige lampen kunnen er zeer sfeervol uitzien, maar voor een kookeiland is het belangrijk dat ze praktisch en eenvoudig schoon te maken zijn. Het is daarom aan te raden om niet te kijken naar een lamp met een stoffen kap of een kristallen kroonluchter. Dit soort lampen zijn namelijk erg moeilijk schoon te maken. Heb je advies nodig over welke lampen het beste bij jou passen? Straluma kan je hierbij verder helpen. 

Inbouwspots

Een goede optie zijn de klassieke inbouwspots. Deze plafondlampen worden gemonteerd in het plafond en zijn daarom altijd mooi weggewerkt. Ze zijn ook erg praktisch. Wanneer ze ingebouwd zijn, heb je licht zonder dat je dit direct ziet. Daarnaast zit er ook niks in de weg. Veel inbouwspots zijn ook dimbaar. Met dimbare spots kun je de verlichting afstemmen op de situatie. Tijdens het voorbereiden van eten heb je waarschijnlijk veel verlichting nodig, maar tijdens het eten zelf kan het gezelliger zijn als je de lichten een beetje dimt. 

Hanglampen

Wil je meer sfeer creëren boven het kookeiland en het vooral een gezellige ruimte maken? Dan zijn hanglampen waarschijnlijk geschikter voor jou. Door hanglampen op te hangen, krijgt het kookeiland een ruimtelijker effect. Bij hanglampen is het bepalen van de juiste van groot belang. Als de lamp te laag hangt, zit de lamp natuurlijk alleen maar in de weg. Probeer de afstand tussen de hanglampen en het kookeiland niet kleiner dan 70 centimeter te maken. 

Tafellamp

Om het oppervlak van het kookeiland van extra licht te voorzien, kun je er een tafellamp bij plaatsen. Het is hierbij wel belangrijk om goed te kijken naar wat voor interieurstijl het kookeiland heeft. Een sfeervolle tafellamp kan er misschien apart uitzien in een strakke en moderne keuken. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen