pinterest
Hoe zorg je voor persoonlijkheid in je keuken?

Hoe zorg je voor persoonlijkheid in je keuken?

Het inrichten van de keuken kan een moeilijke opgave lijken. Deze ruimte in huis heeft immers met name een praktisch doel: je moet er je eten bereiden. De meeste keukens kunnen dan ook wel wat persoonlijkheid en sfeer gebruiken. Hoe je dat doet? Lees meer!

Serviesgoed naar smaak

Wie heeft ons ooit ingefluisterd dat serviesgoed steriel en basic in wit moet zijn? Als je ervan houdt, is dat natuurlijk helemaal goed. Maar vandaag de dag mag het ook helemaal anders. Pak uit met kleur en stijl! Je hebt een heleboel designs om uit te kiezen. Een van de bekendste serviezen met veel karakter is natuurlijk Blond Amsterdam. Bont, kleurrijk en altijd herkenbaar. Geef je mooiste servies een centrale plek in je servieskast in de keuken, zodat je er elke keer weer even naar kunt kijken.

Stijlvolle apparaten

Of keukenapparaten alleenl een praktisch doel hebben? Wat ons betreft niet. Als je namelijk op zoek gaat naar apparaten die een stijlvol design kennen, voegen ze een vleugje flair toe aan de keuken. Neem nu de mooie producten van Brabantia: van prullenbak tot opberger. Het is een feestje om naar te kijken. Dát moet je hebben in de keuken, om te voorkomen dat de ruimte er saai uitziet.

Foto’s ophangen

Dé manier om voor persoonlijkheid te zorgen in je interieur? Hang foto’s op! Denk aan vakantiekiekjes of portretfoto’s van je gezin. In andere ruimtes in huis is dit al heel gebruikelijk om te doen, dus waarom zou het in de keuken niet kunnen? Hang een prikbord aan de muur waar je foto’s op kwijt kunt. Of stel een collage samen om aan de wand te bevestigen. Foto’s op de koelkast plakken, nog een tof idee.

Souvenirs in de keuken

We blijven nog heel even bij decoratie op de koelkast hangen. Want hoewel je hier foto’s kunt ophangen, is het ook grappig om voor koelkastmagneten te kiezen. Neem van elke vakantiebestemming zo’n magneet mee – en verzamel door de jaren heen een leuke collectie. Andere souvenirs kunnen tevens een plekje krijgen in je keuken, op de vensterbank, de afzuigkap of het aanrecht bijvoorbeeld. Waar je nog een leeg plekje ziet, kun je een decoratiestuk neerzetten. Lege plekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. En zo kun je altijd even terugdenken aan een mooie reis als je aan het koken bent.

Keuken als leefruimte

Knoop in je achterhoofd dat de keuken niet altijd volledig opgeruimd hoeft te zijn. Het mag er levendig zijn! Zodra je de keuken meer als leefruimte in huis ziet, lukt dat. Leg een mooi kookboek op het aanrecht neer, om doorheen te kunnen bladeren. Zet wat gezellige kopjes naast het koffiezetapparaat, om direct te kunnen pakken bij de bereiding van een vers bakje. Hang een planner aan de muur, waar je de gezamenlijke kalender op bijhoudt, evenals de maaltijden van de week. Zo’n rommelige touch aan de keuken maakt het nu juist een gezellige plek om te vertoeven. En dat wil je!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen