pinterest
Heb je een huis gekocht? Vergeet deze verzekeringen niet af te sluiten

Heb je een huis gekocht? Vergeet deze verzekeringen niet af te sluiten

Gefeliciteerd met jouw nieuwe huis! Het kopen van een huis is een spannende en belangrijke mijlpaal, maar het is ook een enorme financiële verplichting. Wanneer je een huis koopt, koop je het niet alleen, je gaat ook een verplichting aan om het huis te onderhouden en te beschermen tegen schade of verlies. Om jezelf te beschermen tegen onverwachte uitgaven of verliezen terwijl je verder gaat met jouw aankoop, raden wij je aan deze verzekeringen af te sluiten:

1. Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een polis die dekking biedt voor jouw bezittingen. Dit kunnen alle voorwerpen zijn die je in jouw woning hebt, van elektrische apparaten en meubilair tot kleding, juwelen en foto's. De inboedelverzekering dekt je ook tegen onopzettelijke schade aan deze voorwerpen als ze worden gestolen of beschadigd door een gebeurtenis zoals brand of overstroming.

Wat dekt de inboedelverzekering?

Het is belangrijk om te weten dat elke polis verschilt - afhankelijk van de aanbieder -, maar over het algemeen geldt het volgende:

- De meeste inboedelverzekeringen dekken onvoorziene schade of verlies van jouw bezittingen veroorzaakt door zaken als brand, diefstal of overstroming.

- Ze kunnen ook uitbetalen als je eigendom wordt beschadigd tijdens een storm of andere natuurramp; als het wordt gestolen terwijl het niet bewoond is; als er kwaadwillige schade is veroorzaakt door iemand anders; en zelfs als inbrekers per ongeluk meer schade veroorzaken dan oorspronkelijk de bedoeling was tijdens hun inbraakpoging.

2. Opstalverzekering

Je kunt een opstalverzekering afsluiten bij jouw verzekeraar en deze dekt de kosten van het herstel van schade aan je huis, alle eigendommen in het huis en de inboedel.

De opstalverzekering dekt niet de persoonlijke aansprakelijkheid die je als huiseigenaar zou kunnen hebben. Dit betekent dat als iemand gewond raakt in jouw huis en besluit je aan te klagen voor hun verwondingen, dan dekt de opstalverzekering dit soort claims niet. Bijvoorbeeld: als iemand uitglijdt over ijs buiten jouw voordeur of struikelt over een ongelijke stoeptegel op het pad dat leidt naar je voordeur, dan zou dit type vordering worden gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering, omdat deze beide gevallen worden beschouwd als openbare ruimtes/gebieden waar bezoekers in contact kunnen komen met verschillende oppervlakken/voorwerpen.

3. Verzekering zonnepanelen

Als je zonnepanelen hebt, moet je een aparte verzekering voor zonnepanelen afsluiten. Deze verzekering is niet inbegrepen in jouw standaard woonhuisverzekering en kost meestal zo'n 0,25% van de factuurwaarde met een minimum van €50 per jaar. De verzekering dekt de kosten voor het vervangen van je panelen als ze worden gestolen of beschadigd, evenals eventuele andere schade veroorzaakt door zaken als storm.

Dit zijn de top drie verzekeringen die je moet overwegen af te sluiten als je een huis koopt. Als je van plan bent om in de nabije toekomst een huis te kopen, dan is het belangrijk dat je deze verzekeringen zo snel mogelijk afsluit!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen