pinterest
Handige tips voor een opgeruimde koelkast

Handige tips voor een opgeruimde koelkast

Of je nou een compacte inbouw koelkast hebt of een grote vrijstaande koelkast met dubbele deuren – het draait nou eenmaal om de inhoud. Maak optimaal gebruik van de ruimte door jouw koelkast netjes en opgeruimd te houden. Vind je dit lastig en kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder! Hieronder staan 6 handige tips voor een opgeruimde koelkast.

Tip 1. Gebruik bakjes en lades

De koelkast oogt direct een stuk overzichtelijker wanneer je gebruik maakt van bakjes. Wist je dat veel groente en fruit ook langer goed blijft als je het uit de originele plastic verpakking haalt? Bakjes met deksel zijn gemakkelijk te stapelen en kunnen de ruimte in je koelkast beter benutten. Dat geldt trouwens ook voor de vriezer. Het kan daarnaast handig zijn om extra lades of bakjes zonder deksel toe te voegen. Bijvoorbeeld om blikjes drinken in op te stapelen, zonder dat alles wegrolt als je er eentje pakt.

Tip 2. Zet sauzen op een draaiplateau

Staan er veel sauzen of dressings in je koelkast? Dan komt een draaiplateau of uittrekbaar plateau erg goed van pas. Hiermee creëer je overzicht en zijn de flessen, potjes en tubes altijd binnen handbereik. 

Tip 3. Maak een vaste indeling

Deel de koelkast praktisch in en geef alles een vaste plek. Houd er rekening mee dat iedere plek een andere functie heeft. Zo zijn de lades onderin geschikt voor groente en fruit. De onderste plank is door de lage temperatuur geschikt voor vis, vlees en kaas. De bovenste plank is juist de ideale plek om geopende potten en sauzen te bewaren.

Tip 4. Pas de planken aan in hoogte

Bij veel koelkasten kun je de planken in hoogte verstellen. Als je de middelste glasplaat net wat hoger of lager zet, kun je misschien een betere indeling creëren. Probeer het eens uit en kijk wat voor jou het beste werkt.

Tip 5. Maak slim gebruik van de deur

Vergeet niet om optimaal gebruik te maken van de opbergruimte in de deur. Dit is niet enkel geschikt voor flessen frisdrank. Ook veel zuivelproducten, sauzen of potjes zijn erg handig op te bergen op deze plek. 

Tip 6. Werk met labels

Als je eenmaal een handige indeling hebt gevonden, kun je eventueel gaan werken met labels. Zo weet het hele gezin waar de producten horen te staan. Labels zijn ook ontzettend handig wanneer je producten of maaltijden in de vriezer stopt. Gebruik hiervoor speciale diepvriesetiketten die bestand zijn tegen lage temperaturen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen