pinterest
Geld besparen: investeer in een energiezuinige vriezer

Geld besparen: investeer in een energiezuinige vriezer

De aanschaf van een vrijstaande vriezer levert je vrijwel direct winst op. Er hoeft geen eten meer weggegooid te worden, je kunt immers meer dingen invriezen dan je denkt. Wanneer je ook nog kiest voor een vriezer met een goed energielabel, merk je daar weinig van op je energierekening. Hieronder een aantal tips om helemaal geen eten meer weg te gooien en duurzaam te koken. 

Afbeelding

Heerlijke gerechten - uit de vriezer!

Op internet en tv barst het van de koks die je enthousiast vertellen hoe je moet koken, maar zelden tot nooit hebben ze het over wat je met alle restjes moet doen. Invriezen, denk je vrijwel meteen. Maar zo'n klein vriesvakje in je reguliere koelkast zit al snel vol. Een tafel- of bakmodelvriezer geeft meer ruimte en als je stickertjes met data op je gerechten en restjes plakt, kun je goed zien welke producten het eerst ontdooid moeten worden. Om vervolgens een heerlijke maaltijd te nuttigen uit de vriezer! Soepen en sauzen (ook bechamelsaus, pindasaus en zeker pesto) kun je prima invriezen en blijven lang goed. Hele gerechten zoals nasi, pasta of ovenschotels moet je wel binnen een maand opmaken. 

Overweldigende moestuinoogst? Ook invriezen!

Je kent het wel: je bent weer te scheutig geweest met het inzaaien van groenten in de lente. Het gevolg is dat je in de zomer bijvoorbeeld met kilo's tomaten, wortelen en uien komt te zitten. Uitdelen aan buren is leuk, zuiniger is om er een basis-tomatensaus van te maken. Met een paar stengels bleekselderij erbij, en knoflook natuurlijk, maak je een stevige tomatensaus die je invriest. Als je hem eruit haalt, voeg je rul gehakt en buikspek toe - of vega-gehakt - en heb je een prachtige tomatengehaktsaus voor lasagne of het traditionele gerecht dat wij spaghetti bolognese noemen. Het kan mét vlees natuurlijk ook in de vriezer. Courgettes, paprika's, pompoenen of spinazie: maak er soepen van en vries ze in. 

Zelf gesneden brood, de beste uitvinding ter wereld

Koop hele broden, geen gesneden broden. Snij ze zelf in plakken van drie centimeter dik, vries ze in grote zakken in en haal er telkens een stuk uit als je trek krijgt. Snij de stukken in twee plakken als ze nog niet helemaal ontdooid zijn, dat gaat makkelijker. Zo heb je elke dag vers brood. En heb je te veel ontdooid, dan verwerk je het in stukken in een pasta of salade. We kunnen nog veel meer voorbeelden noemen van dingen die je in kunt vriezen, feit is dat je met een vriezer zoals deze minder weggooit, bewuster kookt en dus duurzamer bezig bent. Een nuttige investering.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen