pinterest
Recirculatie Afzuigkap of Toch Een Afvoer Naar Buiten

Recirculatie Afzuigkap of Toch Een Afvoer Naar Buiten

Kies je voor een recirculatie afzuigkap of toch een afvoer naar buiten? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. Tijdens het koken blijven er snel etensluchtjes in huis hangen. Een afzuigkap kan helpen om deze geurtjes weg te halen. Maar hoe doe je dat op een effectieve manier? En waar moet je aan denken bij de keuze voor een afzuigkap in de keuken? Wij vertellen je wat de beste manier is om een afzuigkap voor jouw ruimte uit te kiezen, zodat je geen last meer hebt van een vieze lucht in de keuken na het eten. Lees snel verder voor meer informatie!  

Afbeelding

Recirculatie afzuigkap

Een recirculatie afzuigkap is een afzuigkap zonder afvoer waarbij de lucht uit de keuken wordt gefilterd. Geurtjes worden door het filter geneutraliseerd. De gefilterde en schone lucht wordt vervolgens weer de keuken in geblazen. Omdat de lucht letterlijk circuleert, noemen we dit een recirculatie afzuigkap. Dit type afzuiging is een goede oplossing wanneer je geen mogelijkheid hebt om een afvoer naar buiten aan te leggen vanuit de keuken. Een recirculatie afzuigkap is minder krachtig dan een afzuigkap met een afvoer naar buiten, maar het is wel een goede manier om geuren in keukens weg te krijgen zonder ingewikkelde installatie van afzuigkappen die een afvoer naar buiten nodig hebben. 

Nadelen van recirculatie afzuiging

Een nadeel van dit type afzuiging is dat het meer geluid maakt. Een afzuigkap met afvoer naar buiten is stiller en wordt daardoor ook vaak als betere optie gezien. Ook worden geurtjes minder effectief weggehaald met het recirculatiesysteem. Dit komt doordat de geurtjes met het filter enkel geneutraliseerd kunnen worden, maar niet daadwerkelijk afgevoerd worden naar buiten. Ten slotte moet je er ook op letten dat het recirculatiefilter en het koolstoffilter regelmatig vervangen moeten worden. Een normaal filter gaat zo’n 6 tot 8 maanden mee, maar dit hangt wel af van hoe vaak je kookt en hoe vaak je gebruikmaakt van de afzuiger. Wanneer je de filters netjes en regelmatig vervangt, kan een recirculatiesysteem ongeveer twee jaar mee. Dit is korter dan een reguliere afzuigkap met afvoersysteem naar buiten. 

Afzuigkap met afvoer naar buiten 

Een andere optie is een afzuigkap met afvoer naar buiten. Dit is een effectief systeem waarbij kookdamp via een brandvertragende gladde PVC-buis naar buiten wordt afgevoerd. Hoe korter de weg naar buiten hierbij is, hoe beter en veiliger om geuren op deze manier af te voeren. Dit type afzuigkappen maakt weinig geluid en voert kookdamp effectief af. Dit type afzuiging werkt het beste, maar is niet altijd te realiseren in iedere keuken of in iedere woning. 

Welk type afzuiging is het beste?

Maar welk type afzuiging is nu het beste systeem om kookdampen naar buiten af te voeren? In principe is een afzuigkap met afvoer naar buiten het beste en het meest effectieve systeem. Hierbij worden geurtjes effectief naar buiten afgevoerd en houd je binnen schone lucht over. Dit is echter niet in iedere keuken of in iedere woning te realiseren, omdat er niet overal een mogelijkheid is om een afvoerslang naar buiten aan te leggen. Daarom is een afzuiger met recirculatiekap een prima alternatief voor woningen waar geen afvoer naar buiten gerealiseerd kan worden. Zo heb je toch een oplossing voor de vieze kookgeurtjes in huis en heb je geen last van kookdamp die blijft hangen. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen