pinterest
Een keuken in het midden van de woonkamer zetten: wat komt daarbij kijken?

Een keuken in het midden van de woonkamer zetten: wat komt daarbij kijken?

Afbeelding

Tegenwoordig zien we het steeds vaker voorkomen, een interieur waarbij de woonkamer en de keuken in één ruimte zitten. Wanneer je de keuze maakt om dit toe te passen in jouw interieur moet je goed nadenken over de juiste indeling, materialen, vormen en kleuren. De keuze voor een parket vloer is bijvoorbeeld een mooie eerste stap. In deze blog bespreken we hoe je de keuken en woonkamer samen kunt integreren tot één geheel, maar toch van elkaar gescheiden blijft.

Een kookeiland

Een kookeiland is een logische manier om de keuken in de woonkamer te kunnen plaatsen. Een kookeiland is namelijk een duidelijke scheiding tussen het zitgedeelte en het kookgedeelte, maar zorgt ook voor een fijne verbinding. Je zou het kunnen zien als een doorgeefluik van de keuken naar de woonkamer. Een kookeiland zorgt er ook voor dat je veel opbergruimte creëert en dat je snel bij deze spullen kan komen. Momenteel zijn marmeren kookeilanden met zwarte kleuren erg trendy.

Een ruime eettafel

Net zoals bij het kookeiland heeft een ruime eettafel ook een functie om een ruimte te scheiden maar tevens ook samen te brengen. Een ruime eettafel is uitnodigend om te dineren, maar ook om gezellig spelletjes te doen met het gezin. Bij een hippe eettafel kun je denken aan een houten industriële tafel. 

Niveauverschillen in verdiepingen

Een zeer unieke maar ook een prachtige oplossing is het creëren van verschil in verdiepingen. Met de keuze voor een niveauverschil zorg je ervoor dat een gedeelte van de kamer lager of hoger ligt dan de rest van de kamer. Het is een speelse wijze van indeling, waarbij je bijvoorbeeld de keuken op een hoog gedeelte kunt plaatsen, waarna je hier omheen wat lagere vlakken hebt voor de woonkamer. Kies hierbij voor de juiste vloeren, zoals visgraat vloeren en stenen vloeren. Het is niet altijd mogelijk om dit toe te passen in ieder huis, maar wanneer je dit kunt realiseren raden we je aan om het zeker te overwegen!

Verschil in vloeren

Mochten de bovenstaande opties je wel bevallen, maar wil je toch nog voor wat extra’s gaan? Dan vertellen we je graag nog een tip. Een keuken en woonkamer in één ruimte hoeft niet te betekenen dat de vloer overal hetzelfde moet zijn. Door te kiezen voor zowel vloeren van laminaat als voor vloeren van steen zorg je voor een mooie, maar subtiele scheiding tussen de twee ruimten. Ideaal om jouw woonkeuken mee af te maken!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen