Ga voor sfeer in je keuken met LED verlichting

De keuken is allang niet meer een plek waar je alleen maar kookt. Steeds vaker is de keuken juist dé plek om te vertoeven en is de keuken meer een verlengde van de huiskamer geworden. En dus zijn we ook steeds meer op zoek naar een prachtige woonsfeer voor in de keuken.

Verlichting is daarbij een groot hulpmiddel. Want met de juiste verlichting schep je immers al een sfeer op zich. En gelukkig is LED verlichting daarbij een prachtige, milieubewuste keuze. Maar wat kan er allemaal met LED?

Dimlicht

Ook met LED kan je kiezen voor dimlicht. Je kan bijvoorbeeld G4 Led kopen en daarbij kiezen voor een dimbaar licht, waardoor je bij helder licht kan koken en voor de avonduren de sfeer de keuken in kan halen door het licht te dimmen. Een g4led lamp past niet altijd in het armatuur van een halogeenlamp, dus daar zal je even op moeten letten. Soms is dit echter al op te vangen door de reflector te verwijderen uit het armatuur. LEG g4 is praktisch altijd dimbaar.

LED dimlicht kan natuurlijk ook gebruikt worden om een deel van je keuken net even anders te verlichten. Heb je een ruime keuken, dan kan je kiezen om het werkblad wel fel te verlichten tijdens het koken, maar door boven de eettafel het licht te dimmen kan er wel gezellig getafeld worden.

Spotjes in het plafond, de keukenkastjes of eronder…

Spotjes zijn hele leuke sfeermakers. Deze kleine LED lampjes kan je op veel manieren toepassen. Natuurlijk kan je meerdere spotjes op het plafond aanbrengen. Het is sowieso verstandig om in ieder geval je oude lampen te vervangen door LED verlichting.

Maar de spotjes kunnen op nog veel meer plekken aangebracht worden. Plaats ze boven of juist onder de keukenkastjes! Bij verlichting onder de kastjes, krijg je een bijzonder licht van onderen. Hierdoor ontstaat er het effect van zwevende kastjes. En wat dacht je verder van spotjes in de vitrinekastjes, zodat je mooie servies prachtig in de schijnwerpertjes komt te staan? Plaats je de spotjes (of een LED strip) onder de bovenkastjes van de keuken, dan heb je prettig licht wat op je werkblad, het aanrecht, schijnt. Niet alleen mooi, maar zeker ook praktisch dus.

Natuurlijk kan je ook unieke plekken verzinnen, waardoor je keuken een heel persoonlijke uitstraling krijgt. Heb je een mooi kunstwerk of juist gewoon een prachtige foto van je gezin aan de muur hangen? Waarom zou je daar dan geen spotje op richten?

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen