pinterest
Dialog Oven van Miele

Dialog Oven van Miele

Miele is een groter speler op de markt van keukenapparatuur. De kwaliteit van Miele apparatuur wordt als zeer goed ervaren en daarnaast is de fabrikant voortdurend bezig om met apparatuur te innoveren. De nieuwste generatie Miele apparatuur voldoet aan strenge eisen en verbruiken ook nog eens veel minder energie. Een echte innovatie is de Dialog Oven.

Afbeelding

Wat is de Dialog Oven?

‘De grootste innovatie sinds inductiekoken’ wordt er al bij Miele geroepen door de komst van de Dialog Oven. Deze oven is onderdeel van een nieuwe generatie slimme keukenapparatuur van Miele die luistert naar de naam ‘Generatie 7000’. Maar wat is er zo innovatief aan de Dialog Oven?

Aan de buitenkant ziet de oven er weliswaar fraai uit, maar deze heeft in grote lijnen nog steeds hetzelfde uiterlijk als alle andere ovens. De innovatie zit dan ook aan de binnenzijde van de oven. Deze oven kan voedsel op een intelligente wijze garen door middel van elektromagnetische golven. Het resultaat is dat vlees veel gelijkmatiger gegaard wordt en sappig blijft. Deeg zal veel beter rijzen en groenten en vis behouden hun structuur en kleur.
En dat is nog niet alles. Je kunt alle onderdelen van het gerecht tegelijk op de bakplaat leggen en in de oven plaatsen. Alle gerechten worden op hun eigen wijze bereid en alle onderdelen van het gerecht zijn gelijktijdig klaar. Het is over met alle ingrediënten apart in de oven te plaatsen, wat bovendien enorm veel tijd scheelt. Tijdens de presentatie van de oven werd een vis in een blok ijs in de oven gestopt. Nadat het bakproces gereed was, bleek dat het ijs nog volledig intact was en de vis in het ijs was helemaal perfect gegaard. In een conventionele oven is dit onmogelijk.

Hoe werkt de Dialog Oven?

In de Dialog Oven zijn sensoren geplaatst die het hele bakproces aansturen. Het wordt niet voor niets ‘Dialog Oven’ genoemd, want de sensoren communiceren als het ware met het voedsel dat je in de oven hebt geplaatst. Moleculen in het voedsel veranderen tijdens het verhittingsproces. De sensoren zullen iedere verandering oppakken en daar de frequentie van de elektromagnetische golven op aanpassen. En dan maakt het niet uit wat op de bakplaat ligt, ieder gerecht wordt behandeld naar aard en structuur en daardoor gelijkmatig gegaard.

In een conventionele oven zul je vaak zien dat vlees aan de randen meer gegaard is dan binnenin. Vaak zijn de randen zelfs te veel gegaard. Dit is met de Dialog Oven niet meer het geval, zowel de binnenzijde van vlees als de randen zijn gelijkmatig gegaard. De elektromagnetische straling reageert dus enkel op de structuur van het voedsel. Het is met de Dialog Oven niet meer mogelijk om voedsel te laten verbranden, gerechten zullen altijd lukken. Daarnaast verbruikt de oven veel minder energie, mede ook omdat gerechten veel sneller klaar zijn.

Uiteraard hangt er aan deze innovatie nog wel een behoorlijk prijskaartje. De Prijs die Miele momenteel op de Dialog Oven plakt is € 7.999,-. Voorlopig zullen we de Dialog Oven dus nog niet veelvuldig in de keuken zien. Maar deze veelbelovende techniek zal snel meer gebruikt worden, waardoor de prijzen vanzelf dalen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen