pinterest
ETNA

ETNA

ETNA maakt kwaliteit betaalbaar, al meer dan 165 jaar

Producten Verkooppunten Brochures Ga naar de website
\
5 Vakantietips om slim en energiezuinig te koelen op warme dagen

5 Vakantietips om slim en energiezuinig te koelen op warme dagen

Wist je dat je koelkast en vriezer extra hard werken tijdens warme dagen, dus ook als je op vakantie bent? Tijdens warme periodes kun je flink besparen op energie. ETNA deelt handige tips voor stressvrij en energiezuinig koelen.

BBQ-tijd

Een gezellige barbecue betekent vaak een volle koelkast met drankjes, groenten, vlees, sauzen en salades. We stoppen alles snel in de koelkast, maar dit verhoogt het energieverbruik aanzienlijk.

Buiten de koelkast bewaren:

  • Groenten zoals komkommer, tomaat, ui en paprika.
  • Veel fruitsoorten.
  • Onaangebroken sauzen, tenzij ze uit het koelvak van de winkel komen.

In de koelkast bewaren:

  • Bewaar geopende sauzen bovenin.
  • Vlees en vis onderin, waar het kouder is.

Sommige moderne koelkasten hebben MultiFlow-technologie voor een constante temperatuur, maar niet alle modellen.

Afbeelding

Vakantiemodus: aan

Ga je op vakantie? Zet de koelkast dan ook in de vakantiemodus; op een lagere stand of helemaal uit als dat kan. Zo bespaar je energie en kosten. Als je de koelkast helemaal uit zet, zorg er dan voor dat de deur op een kiertje staat om nare geurtjes te voorkomen.

Onderhoud

Check ook regelmatig de rubberen rand om de deur. Dat kan schrikken zijn want als je dit nooit schoonmaakt zal je zien dat zich hier vet en vuil verzameld. Niet hygiënisch maar ook niet energievriendelijk. De deur sluit dan minder goed, wat betekent dat de koelkast constant extra energie gebruikt. 

Nieuwe koelkast kopen

Ben je toe aan een nieuwe koelkast, dan is het verstandig om ook te kijken naar het energielabel. Kies een model met een hoog energielabel en let op het jaarlijkse energieverbruik in kilowattuur. Hoe hoger het energielabel, hoe energiezuiniger de koelkast is. Het is belangrijk om het energieverbruik in kilowattuur per jaar ook niet over het hoofd te zien. Dit laat zien hoeveel stroom een koelkast of vriezer per jaar verbruikt. Want een grote koelkast met energielabel C verbruikt hoogstwaarschijnlijk meer energie per jaar dan een tafelmodel met hetzelfde energielabel. Let er wel op dat producten met een hoger energielabel vaak duurder zijn in de aanschaf, dus bereken goed welk energielabel voor jou het meest voordelig is.

Vriesvak ontdooien

Heeft je koelkast een vriesvak? Ontdooi het vriesvak vijf tot zes keer per jaar om energie te besparen. Je koelkast moet door de ijslaag harder werken om de ingestelde temperatuur te bereiken, wat voor meer energieverbruik zorgt. Daar heeft ETNA een oplossing voor: No-Frost Plus, dit houdt het vriesgedeelte vrij van ijs- en rijpvorming. Ontdooien is hierdoor niet meer nodig. In het koelgedeelte wordt hiermee ook condensvorming tegengegaan.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen