pinterest
Wijnklimaatkasten: Special

Wijnklimaatkasten: Special

De echte wijnkelders zijn de perfecte plaats om wijn te bewaren. Dit komt door het schaarse licht, het ontbreken van trillingen en speciale klimaat. Door wijn onder de ideale omstandigheden te bewaren, te laten rijpen en de fles op de juiste temperatuur te openen en te drinken, kan iedereen er met volle teugen van genieten.

Wijnkoelkasten & wijnbewaarkasten

Wijnklimaatkasten zijn de ideale vervangers van een natuurlijke wijnkelder en echte blikvangers in je keuken. Of het nu gaat om rode wijn, witte wijn of toch liever champagne of rosé, met een wijnklimaatkast serveer je altijd op exact de juiste temperatuur. Er zijn wijnklimaatkasten en wijnbewaarkasten. De eerste wordt ook wel wijnkoelkast genoemd en is bedoeld om verschillende wijnsoorten op de juiste temperatuur (van 5° oplopend naar 22°) te bewaren, zodat ze direct kunnen worden geserveerd. Door de verschillende temperatuurzones zijn de meeste modellen niet geschikt om wijn langere tijd in te laten rijpen. Hoewel er ook grotere wijnklimaatkasten zijn met een temperatuurzone, waarin flessen voor langere tijd kunnen worden bewaard op een constante temperatuur. Om meerdere flessen voor lange tijd op een constante temperatuur (rond 10 à 12°) en juiste luchtvochtigheid (50-75%) te bewaren en te laten rijpen, zijn er wijnbewaarkasten. Soms heeft een bewaarkast kleine serveervakken, waarin een paar flessen wijn op serveertemperatuur kunnen worden gebracht.

Echte blikvangers

Wijnkoelkasten zijn er in vele uitvoeringen, van inbouw tot vrijstaand, van simpel tot design en voor 3 tot 9000 flessen. Ze zijn niet afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vaak echte blikvangers. Daarom zijn de meeste modellen geschikt voor bijna elke ruimte in de woning; van de keuken tot de woonkamer en van de bijkeuken tot de kelder. Vermijd alleen ruimtes waar het kan vriezen. De afmetingen variëren: er zijn tafelmodellen (40 flessen), maar de meeste wijnklimaatkasten zijn rond 60 cm breed, 60 à 70 cm diep en tot 1.80 m hoog. Prachtig zijn ook de wijnklimaatkasten, die zijn geïntegreerd in het volledige koelsysteem van koelkast en vrieskast. De meeste modellen hebben in hoogte verstelbare plateaus, die het mogelijk maken om de kast binnenin op een eigen manier  vorm te geven en optimaal te gebruiken. Sommige draagplateaus zijn uitschuifbaar en ze zorgen ervoor dat de wijn stabiel en trillingsvrij bewaard kan worden. De deur is bij veel modellen van (getint) glas en in sommige gevallen is de draairichting te veranderen, wat erg handig kan zijn.

De bovengrondse wijnkelder

De constante luchtvochtigheid in de wijnklimaatkasten houdt de kurk flexibel. Door ingebouwde koolstoffilters is de luchtkwaliteit gegarandeerd en wordt voorkomen dat vreemde geuren op de wijn kunnen overslaan. Door het anti-trillingssysteem zijn trillingen verleden tijd en kan de wijn perfect behouden blijven.  Het is handig om een wijnklimaatkast aan te schaffen met een waarschuwingssignaal bij temperatuur-wisselingen of bij een open deur. Let ook op de beschikbaarheid van een slot op de deur. Door de hedendaagse technologie doen de wijnklimaatkasten niet onder voor een echte wijnkelder en zijn ze dé optimale manier om een mooie collectie wijn op te bergen totdat er een geschikt moment is om van de wijn te genieten.

Voorbeelden van wijnkoelkasten

FotoWijnklimaatkasten: Special
Met een hoogte van 45 centimeter is deze Miele inbouw-wijnklimaatkast bijna een kunstwerk in de keuken. Een perfecte bewaarplek voor wijnflessen met bescherming door glazen deur met UV-filter en mooie belichting door de led-lampen. Het apparaat past goed in een greeploze keuken, de deur opent zich door op de voorzijde te drukken. 

FotoWijnklimaatkasten: Special
De WTes 5872 Vinidor is een prijswinnaar uit de collectie wijnklimaatkasten van Liebherr. In deze edelstalen wijnklimaatkast met 3 apart regelbare temperatuurzones en actieve koolfilters kunnen verschillende wijnen worden bewaard. Ieder deel is apart en per graad nauwkeurig instelbaar tussen de +5°Cen +20°C. Rode wijn, witte wijn, roséwijnen en champagne kunnen tegelijkertijd op de ideale drinktemperatuur worden bewaard.

FotoWijnklimaatkasten: Special

KitchenAid heeft wijnkasten voor verschillende wensen. Een wijnklimaatkast voor 46 flessen, een grote wijnkoelkast voor 188 flessen (!) en een kleine en handige wijnlade voor 16 flessen. Op de foto het modulaire koel- en vriessysteem Vertigo, waarmee je alle kanten uit kunt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een dubbele koelkast, een vrijstaande wijnkoeler of een combinatie van koelkast en wijnkoeler. Volledig geïntegreerd, als vrijstaande modellen of als inbouw – uiteraard volgens de stijlvolle KitchenAid-normen met een strakke en luxueuze uitstraling.
FotoWijnklimaatkasten: Special
Op de foto de moderne compacte wijnkoelkast DX-19.58SSK/DP van Dunavox voor onderbouw in de keuken onder een kookeiland of onder het aanrecht. Dunavox biedt een ruim gamma aan wijnkasten, variërend van kleine wijnkoelers met enkele klimaatzone voor de keuken, tot wijnklimaatkasten met drie klimaatzones die geschikt zijn voor het creëren van het ideale omgevingsklimaat voor professionele wijncollecties.

Sommige modellen zijn alleen vrijstaand te gebruiken, terwijl andere kunnen worden ingebouwd in de keuken of woonkamer. Diverse modellen bevatten uitschuifbare plateaus die kantelbaar zijn, wat voor een mooie presentatie van wijnen in een restaurant zorgt.

FotoWijnklimaatkasten: Special

De Dolce Stil Novo wijnklimaatkasten van Smeg zal je hart sneller laten kloppen. De wijnklimaatkasten zorgen voor de ideale temperatuur van iedere fles wijn. Door de separaat instelbare temperatuurzones garanderen de wijnklimaatkasten van Smeg optimaal behoud van witte, rode en rosé wijnen, maar ook van champagnes en dessertwijnen.

In de Smeg wijnklimaatkoelkasten is gebruik gemaakt van geavanceerde technologieën. Het materiaal wat hiervoor wordt gebruikt is het resultaat van uitvoerig onderzoek en de expertise van sommeliers. Middels het elektronische LED bedieningspaneel kan de temperatuur in de wijnklimaatkasten met precisie worden ingesteld.

De compacte wijnklimaatkasten van 45cm zijn perfect te combineren met een bijpassende sommelierlade. De sommerlierlades zijn gevuld met diverse wijnaccessoires, zoals een decanteertrechter, vacumeerpompje en wijnthermometer >> vraag hier vrijblijvend informatie aan van Smeg

FotoWijnklimaatkasten: Special

Inspiratie & informatie

Kijk voor meer informatie en inspiratie op het gebied naar ons overzicht van wijnkoelkasten of bezoek eens onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

FotoWijnklimaatkasten: Special

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen