pinterest
Liebherr: Wijn wordt vaak te warm bewaard

Liebherr: Wijn wordt vaak te warm bewaard

Wijn wint in Nederland al enige jaren aan populariteit. Ondanks de toenemende consumptie van wijnen wordt deze door veel consumenten nog altijd te warm bewaard. Een mooi decoratief wijnrek in de woonkamer of een houten rek onder de openhaard zijn nog altijd geliefde bewaarplaatsen. Vanuit esthetisch oogpunt een stijlvolle oplossing maar voor een optimale houdbaarheid zijn deze locaties te warm.

Oktober staat van oudsher bekend als wijnmaand. De oogst is achter de rug, de druiven zijn binnen en de wijn die er van gemaakt wordt ligt in eikenhouten vaten te wachten om gebotteld te worden. Voor wit en rosé gebeurt dat in het vroege voorjaar van het volgende jaar, rood mag wat langer liggen afhankelijk van de wijnstijl. 

Alleen onder perfecte omstandigheden kan een wijn zich ontwikkelen tot een excellente wijn. De temperatuur speelt een cruciale rol bij zowel de productie, het bewaren als het drinken van de wijn. De temperatuur waarop een wijn wordt geserveerd is bepalend voor het aroma en de smaak van de wijn. Om het karakter van de wijn volledig tot zijn recht te laten komen heeft Liebherr een uitgebreid assortiment wijnbewaar- en wijnklimaatkasten. Zij leveren dankzij moderne koeltechnologie de ideale condities om wijn in alle rust te laten rijpen.

Wijnbewaarkasten
De wijnbewaarkasten kunnen tussen de +5°C en +20°C worden ingesteld. Dankzij speciale componenten en nauwkeurige elektronica wordt de temperatuur in de gehele binnenruimte constant gehouden. Voor een optimaal rijpingsproces kunnen wijnen langdurig in de wijnbewaarkast opgeslagen worden

Wijnklimaatkasten
De temperatuur in de wijnklimaatkasten kan in de onderste en bovenste zone worden ingesteld. Hierdoor wordt een temperatuurverdeling opgebouwd van +5°C onderin gelijkmatig oplopend tot maximaal +18°C bovenin. Dankzij de houten draagplateaus wordt deze temperatuuropbouw in zes zones verdeeld. Deze verdeling maakt het mogelijk om verschillende soorten rode, witte, rosé wijnen en champagnes op drinktemperatuur te bewaren. In het midden van de kast ontstaat een kelderzone van +12°C waar een aantal mooie wijnen voor langere tijd kunnen rijpen.

Vinidor wijnklimaatkasten
Afhankelijk van model bieden de wijnklimaatkasten uit de Vinidor serie twee of drie apart regelbare gescheiden wijnsafes. De temperatuur is in iedere safe onafhankelijk van elkaar instelbaar tussen de +5°C en de +20°C. U kunt hiermee de wijn bewaren, laten rijpen of direct op drinktemperatuur leggen. Alle Vinidor wijnkasten zijn uitgerust met LED interieurverlichting. De LED verlichting kan dankzij de minimale warmteontwikkeling gedurende langere periode de wijnen verlichten.

Alle Liebherr wijnbewaar- en wijnklimaatkasten zijn uitgerust met specifieke klimaatcomponenten om het klimaat voor de wijnen te optimaliseren. Iedere kast beschikt over één of meerdere koolfilters om de lucht te zuiveren. De glasdeuren zijn geïsoleerd en UV-gecoat om schadelijke stralingen buiten te houden. De elektronica regelt nauwkeurig de temperatuur en de compressor is speciaal opgehangen om zo veel mogelijk trillingen te voorkomen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen