pinterest
Voorbeelden van keukenkranen

Voorbeelden van keukenkranen

Op het gebied van keukenkranen volgen de innovaties elkaar snel op. De kranen van nu hebben niet alleen een prachtig design, ze zijn ook nog eens energiezuinig, waterbesparend en eenvoudig bedienbaar. Met een nieuwe keukenkraan investeer je in gemak en dat is zeker altijd een pre voor de keuken!

Alles over kranen

De keukenkraan wordt vaker gebruikt, dan in eerste instantie wordt gedacht. Handen wassen, groenten spoelen, afwassen, instant kokend water voor pasta en thee; zo’n twintig keer per dag is geen uitzondering. En dit alles het liefst zo duurzaam mogelijk en energiezuinig als maar kan. Vul je regelmatig vazen en grote pannen, dan is het handig om een keukenkraan te kiezen met een hoge uitloop.

FotoVoorbeelden van keukenkranen

Een Quooker kraan kan in elke keuken ingebouwd worden. De collectie Flex (op de foto in stainless steel) kan bijvoorbeeld gemonteerd worden zonder dat er een extra kraangat geboord moet worden. Deze Flex heeft, naast kokend, warm en koud water, ook een verborgen uittrekslang voor extra bereik in de spoelbak.

Maak je veel gebruik van de kraan tijdens deeg kneden en andere werkzaamheden waarbij je handen vaak vies worden, kies dan voor een kraan met tiptoetsen. Het hangt helemaal af van jouw kookgedrag in de keuken welke kraan het gaat worden. In dit artikel zetten we de mogelijkheden voor je op een rij.

Kokend water kranen

In heel veel keukens is tegenwoordig een kokend water kraan te vinden. Deze geeft niet alleen koud en warm water, maar ook direct gloeiend heet water. Dat scheelt tijd en energie en is dus kostenbesparend. De kranen zijn uiteraard zo doordacht, dat er een grote veiligheidsmarge op zit. Ze zijn voorzien van kinderveilige bedieningsknoppen en de uitloop wordt niet warm. Deze kranen zijn ontzettend populair en in vele soorten, materialen en bij diverse fabrikanten verkrijgbaar. Bekijk voorbeelden van kokendwaterkranen

FotoVoorbeelden van keukenkranen

Deze Selsiuz Unlimited kraan is een echte alleskunner. De 5-in-1 kraan tapt koud, warm, kokend, gekoeld en bruisend water. Het elektronische paneel op het keukenblad heeft drie gekleurde druktoetsen. Voor gekoeld water druk je op blauw, groen betekent bruisend water. En twee keer rood indrukken (kindveilig) geeft kokend water.

Eéngreeps mengkraan

Deze kraan heeft één greep of hendel. Daarmee wordt de waterhoeveelheid en watertemperatuur geregeld. Dit is handig voor in de keuken, omdat de kraan maar met één hand bediend hoeft te worden. 

Tweegreeps mengkraan

Het woord zegt het al, deze kraan is voorzien van twee grepen of draaiknoppen. De stijl van je keuken bepaald eigenlijk voor welke greep je kiest. Deze mengkraan is symmetrisch en komt het meeste voor in de Nederlandse keuken. Links zit het warme water en rechts koud. Vanwege het mengen, duurt het vaak even voordat de juiste temperatuur uit de kraan komt.

FotoVoorbeelden van keukenkranen

Deze nieuwe MGS Spin DF SP is multifunctioneel. De twee hendels zijn voor koud en normaal warm water (rechts) en de linker is voor gefilterd water. Daarnaast is een optionele losse spoeldouche geplaatst. Op de foto yellow gold via Homeconcepts.nl

3-gats mengkraan

Deze kraan is het best te vergelijken met de traditionele keukenkraan, met het verschil dat de grepen niet aan de kraan zelf vastzitten, maar ernaast. Er zijn ook 3-gats kranen die tegen de achterwand geplaatst worden.

FotoVoorbeelden van keukenkranen

De driegats-kraan Lanesto Urban Moscow Rond geeft koud en warm water. De behuizing is gemaakt van het materiaal RVS, een sterk en hittebestendig materiaal. Daarnaast is het ook hygiënisch, onderhoudsvriendelijk en makkelijk te combineren met andere materialen. Download de brochure

Kijk voor meer informatie en inspiratie op het gebied van kranen voor de keuken naar het overzicht van keukenkranen of bezoek eens onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen