pinterest
Trends in kranen voor de keuken

Trends in kranen voor de keuken

Door de jaren heen is de keukenmengkraan er qua techniek en design flink op vooruit gegaan. Je kan tegenwoordig dan ook kiezen uit keukenkranen in allerlei vormen, kleuren, materialen en functionaliteiten. Ben je op zoek naar een nieuwe kraan voor de keuken? Lees dan hier de trends en tips waar je op kan letten bij de aankoop van een nieuwe kraan.

FotoTrends in kranen voor de keuken

1. Alles in één keukenmengkraan

Dé trend op het gebied van keukenkranen is de kokendwaterkraan. Het is in feite een keukenmengkraan, die ook kokend water geeft. Er zijn nog keukens waar je een een losse mengkraan naast de kokendwaterkraan vindt, maar als dit is om een vergissing tussen warmen kokend water te voorkomen, dan is die angst ongegrond. De fabrikanten van Quooker, Grohe en Selsiuz hebben de bediening van de alles-in-één-kranen zo veilig gemaakt, dat een vergissing bijna onmogelijk is.

Ook de kokendwaterkraan is verder doorontwikkeld. Er zijn nu kranen die naast koud, warm en kokend water ook gekoeld en bruisend water tappen, zoals de nieuwste Selsiuz by Gessi Design kraan >> Lees meer

2. Gekleurde kranen

Naast een functionele kraan kan je tegenwoordig ook kiezen uit kranen in kleuren die perfect bij je keuken passen. De klassiekers in RVS of chroom blijven populair. Deze kleuren zijn tijdloos, waardoor de kranen aansluiten bij elke keukenstijl. Maar je kan ook kiezen voor een kraan met meer karakter.

FotoTrends in kranen voor de keuken

Er zijn tegenwoordig kranen in de meest exclusieve kleuren zoals Chrome, Inox, Gun Metal, Copper en zelfs goud. Zwart is zelfs een veelgekozen kleur voor de keuken geworden. Bovendien kan je kiezen uit meerdere modellen, zodat er altijd wel een gekleurde kraan is die bij uw keuken past.

FotoTrends in kranen voor de keuken

3. Kranen met uittrekbare kraanuitloop

We zien ook steeds meer kranen met met extra (verborgen) functies. Kranen met een uittrekbare spoeldouche of flexibele uitloop zijn populair en zorgen ervoor dat je je kraan letterlijk flexibeler kunt gebruiken. Dankzij de sproeier kan je heel gericht de afwas voorspoelen en door de uittrekbare uitloop kan je overal veel beter bij.

FotoTrends in kranen voor de keuken

Een mooi voordeel is dat deze kranen - wanneer de functie niet gebruikt wordt – eruitzien als een normale kraan. Bovendien wordt bij gebruik van de flexibele uitloop de kokendwater functie uitgeschakeld. Handig en veilig dus!

Een keukenmengkraan kopen?

Wil je binnenkort een nieuwe keukenmengkraan aanschaffen? Let dan goed op de uitloop, de kleur, de bediening, en andere functies, zoals een uittrekbare spoeldouche of de mogelijkheid voor kokend water en bruisend water. Voor meer tips over keukenkranen kan je bijvoorbeeld een kranen wijzer downloaden.  

Vraag hier meer informatie aan of bezoek een verkooppunt in de omgeving

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen