pinterest
Recirculatie filter in afzuigkap verplicht bij nieuwbouw

Recirculatie filter in afzuigkap verplicht bij nieuwbouw

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de duurzaamheid van onze woningen. Dit geldt ook voor de ventilatie. Een conventioneel ventilatiesysteem zuivert de lucht en blaast de warmte naar buiten. Hier gaat jaarlijks heel veel energie en ook geld mee verloren. Een recirculatiefilter in de afzuigkap van de keuken lost dit probleem op en is om deze reden zelfs verplicht in nieuw te bouwen woningen.

Hoe werkt een recirculatiefilter?

Veel afzuigkappen kunnen worden getransformeerd in een recirculatiekap door middel van speciale recirculatiefilters, die je met gemak zelf in de kap kan plaatsen. Bij een recirculatiekap wordt de kookdamp door de filters gezogen en geneutraliseerd. De geurloze en schone lucht wordt vervolgens weer in de keukenruimte geblazen.

Een recirculatiekap wordt al vaak gebruikt bij keukens waar een afvoer naar buiten niet mogelijk is, maar een afzuigkap zonder afvoer is ook steeds populairder in nieuwe keukens. Deze zorgt voor een flinke energiebesparing. Een gezin met een afvoer afzuigkap blaast namelijk per jaar voor zo’n 200 euro warme lucht naar buiten. Totaal overbodig dus! 

FotoRecirculatie filter in afzuigkap verplicht bij nieuwbouw 

PlasmaMade filter 

De filters van PlasmaMade zijn een bekend recirculatiesysteem als ondersteuning bij het energieneutraal bouwen van nieuw te bouwen woningen. Het stroomverbruik van de PlasmaMade is slechts 15 Watt. Sensoren houden de luchtstroom constant in de gaten. Wanneer het nodig is, schakelt het systeem in en voert de ongewenste elementen in de lucht af.

Bij een normale recirculatie-afzuigkap moeten de recirculatiefilters regelmatig vervangen worden, dit is bij de PlasmaMade niet nodig. Het apparaat is zelfreinigend, onderhoudsvrij en gaat circa tien jaar mee. Het filter is een eenmalige investering. Als extra zekerheid geeft PlasmaMade vijf jaar garantie op de filter. De geschatte levensduur is tien jaar, onderhoudsvrij. Ook het onderhoud is dus kostenbesparend!

De PlasmaMade maakt van (bijna) iedere afzuigkap een recirculatiekap. 

De Recirculatie filter van PlasmaMade maakt een afvoerbuis voor de afzuigkap volledig overbodig. De innovatieve PlasmaMade filter vernietigt niet alleen typische kookgeuren en -dampen, maar ook sigarettenrook, pollen, bacteriën, geurtjes, virussen en schimmels. En omdat dit filter meer doet dan enkel het geurvrij maken van vieze lucht, is het ook een redder voor mensen die gevoelig zijn voor ‘schadelijke en vieze’ lucht. Het filter blaast schone lucht de ruimte in, wat de gezondheid ten goede komt. Bijkomend voordeel: de filter dempt het motorgeluid van de afzuigkap ook nog licht.

 

Bedenker en uitvinder Martin van der Sluis is geen onbekende in de wereld van de keukens, hij ontwikkelde eerder PittCooking. Toen bleek dat zijn zoon last had van allergieën, maakte hij er zijn missie van om ‘iets’ te ontwikkelen wat de luchtkwaliteit in zijn woning verbeterde. Het resultaat is in een filter die je ruimte binnen een uur bacterievrij maakt. Andere systemen doen hier zo’n 24 uur over. Bovendien heeft het vernuftige apparaat het formaat van een koekjestrommel en is het binnen een paar minuten geïnstalleerd.

Voor meer informatie over het PlasmaMade filter kan je hier informatie aanvragen. Of bezoek de website van PlasmaMade en lees alles over de mogelijkheden.

FotoRecirculatie filter in afzuigkap verplicht bij nieuwbouw

Wave designafzuigkap met PlasmaMade recirculatiefilter

PlasmaMade

Absolute Science - PlasmaMade

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen