pinterest
Keukentrends rondom energievriendelijk en gezond koken

Keukentrends rondom energievriendelijk en gezond koken

Verschillende bekende keukenmerken hebben onlangs de keukentrends op het gebied van keukenapparatuur gepresenteerd, waarbij energievriendelijkheid duidelijk een belangrijk thema is. Ook gezondheid en comfort gaan de komende jaren een steeds grotere rol spelen in de keuken. Wat dat betekent voor onze inbouwapparaten? Dat leggen we je uit in dit artikel. 

Gezond binnenklimaat

De nadruk ligt overal toch wel op het feit dat apparatuur nu en in de toekomst energiezuinig moet zijn en een positieve bijdrage dient te zijn aan onze gezondheid. Daarom wordt er veel onderzoek gedaan naar technieken die bijdragen aan het ontwikkelen van een gezond binnenklimaat. ATAG doet dat bijvoorbeeld in samenwerking met TNO.

Hier komen mooie innovaties uit voort, zoals de motorloze afzuigkappen van ATAG. Deze voeren schadelijke fijnstoffen die bij het koken vrijkomen af via het warmte terugwin systeem van de woning. Dat is energiezuinig, stil en heeft maar weinig onderhoud. We zien dit nu nog vooral toegepast bij projectbouw, maar zullen dit in de toekomst steeds meer gaan toepassen. Op de ATAG Benelux Huisshow was er ook veel aandacht voor afzuigkappen en recirculatie oplossingen met speciale koolstof en fijnstoffilters en een eigen plasma filter oplossing, deze worden steeds vaker toegepast in nieuwe en gerenoveerde keukens.

Slim de vaat wassen

Trend is ook de visie dat de duurzaamheid van een keukenapparaat niet alleen bepaald wordt door het energielabel maar ook door de Co2 uitstoot. De nieuwe A- of B-label Slimme Keuze vaatwassers van Pelgrim zijn ontzettend stil en hebben LED verlichting in de kuip. De duurzame afwashulpen zijn gelukkig niet zuinig met luxe functionaliteiten zoals FanDry en AutoDose die de gebruiker het voordeel bieden voor een perfect droge vaat en een hoeveelheid reinigingsmiddel afgestemd op de vuilheid van de vaat. Ook andere Slimme Keuze noviteiten van Pelgrim zijn royaal in luxe en zuinig in energie. Lees hier meer

Met de luxe ATAG Premium Green vaatwasser hoef je als duurzame chef geen concessies meer te doen als het om de planeet en prestaties gaat. De nieuwe vaatwassers zijn stil, zuinig met energie, water en afwasmiddel maar royaal als het om ruimte, gemak en kwaliteit gaat. De Premium Green lijn bestaat uit negen vaatwassers met een XL inbouwhoogte van 82 en 86 cm en is ontworpen om 20 jaar lang de vaat te doen.

Comfortabel koken

FotoKeukentrends rondom energievriendelijk en gezond koken

De Plug&Play inductiekookplaten met ingebouwde afzuiging van Pelgrim zijn mooi makkelijk voor iedere thuiskok. Ze hebben een geïntegreerde recirculatie filter die kookgeuren en vetdeeltjes filtert, zodat schone lucht direct achter de kast wordt uitgeblazen. Hierdoor zijn de kookplaten makkelijk te installeren en ook na de installatie zorgen de duurzame kookplaten voor veel gemak. De kookzones worden ingesteld met de LightOnly slider bediening en hebben per zone een boostfunctie, warmhoudstand en anti-aankookfunctie. Door de flexibele zones in te schakelen kan een groter kookoppervlak worden gecreëerd. Omdat gemak de mens dient, hebben de kookplaten een AutoAir functie; deze regelt automatisch de afzuiging van de kookdampen en -geuren. 

Energievriendelijk & betaalbaar

ETNA presenteert meer dan 60 noviteiten waarbij kwaliteit en betaalbaarheid hand in hand gaan met design en energievriendelijkheid. Dit jaar gaat het merk een stapje verder en introduceert de ETNA Energy Heroes; modellen die energiezuinig zijn in vergelijking tot dezelfde soort producten en binnen de line-up van het merk, maar waar ook de prijs/kwaliteit verhouding zwaar telt. Zoals de VW743HNC inbouwvaatwasser met energieklasse A, ETNA connect en XL-inbouwhoogte. In de categorie afzuigkappen zijn de nieuwe 90 cm brede slimline blokmodellen in RVS en matzwart met energielabel A++ de ETNA Energy Heroes.

Wil je meer weten over de keukenapparaten van 2024? Vraag dan hier de brochures aan 

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen