Dekker Zevenhuizen

Jouw keuken en badkamer

Keukentrends 2023. Welke kies jij?

Ieder jaar worden er door Dekker Zevenhuizen nieuwe kleuren voor de keuken geïntroduceerd die naadloos aansluiten bij de interieur en keukentrends. Ze zijn geïnspireerd op de voorspellingen van trend forecaster Monique van der Reijden, die alle ontwikkelingen op het gebied van wonen en leven inventariseert en vertaalt naar het interieur. In dit artikel vertellen we je over de trends voor de keuken voor 2023 en geven we je bijpassende inspiratie.

Trend 1 - Mythical Rerooted

Een warme, duurzame en stijlvolle trend is keukenstijl Mythical Rerooted. Deze keukentrend met een tijdloze look draait om de natuur en focust op duurzame en sociale aspecten. Je ziet veel verfijnde structuren en de geografische patronen van rivieren en gebergten. Ze vormen een spannende mix en geven een ‘boost’ aan de ruimte. Lichte kleuren en natuurlijke tinten zorgen voor rust. Zandtinten overheersen en de mix van structuren is ‘the finishing touch’. Oog voor detail zie je in accenten van metaal. 


Natuurlijke uitstraling

De keuken heeft een natuurlijke uitstraling wat zich uit in materialen zoals natuursteen waaronder graniet of kwartsiet. Grof, groots, of verfijnd en subtiel? De aders en patronen kunnen volledig naar wens aan het interieur worden toegevoegd. Voor een economisch alternatief worden er ook veel vergelijkbare kleuren van deze materiaalsoorten geproduceerd voor onder andere de werkbladen en achterwanden in de keuken, zoals de TopCore en Evora Ceramics collectie.

Door deze materialen te mixen met echt hout en natuurlijke materialen in de accessoires, wordt het natuurlijke karakter van een aardse keuken versterkt.

Werkblad - TopCore Maya Gold

Eco mindset 

Meer aandacht voor de natuur betekent ook hergebruik en recycling: de bakens voor de toekomst in keukendesign. Soms begint het klein, bijvoorbeeld met duurzaam gemaakte borden van Ecobirdy die er uitzien als marmer, maar gemaakt zijn van gerecycled plastic keukenafval. 


Ecobirdy borden van Mabo

Inspiratie Mythical Rerooted

Mooi voorbeeld van de looks van Mythical Rerooted is dit sfeerbeeld met het innovatieve achterwandsysteem THEWALL van Dekker Zevenhuizen. De geïntegreerde stroomrails die op vakkundige wijze in de wand zijn verwerkt, maken het mogelijk om allerlei accessoires eenvoudig te integreren, te combineren en te gebruiken. Van keukenrol tot kruiden en van telefoonoplader tot verlichting, je hebt alles bij de hand tijdens het koken. Zo handig! Een te gek innovatief product, wat we in 2023 ongetwijfeld vaker zullen gaan zien. Lees meer


Trend 2 - Colour Recharge 

Keukenstijl Colour Recharge verschilt van Mythical Rerooted door het gebruik van kleur. Een expressieve, gewaagde en speelse trendstijl die energie en een positieve boost geeft. Geen materiaal, kleur of vorm wordt achtergesteld. Met deze trend 'rechargen' we onszelf door middel van activerende felle kleuren zoals oranje/rood, groen, gel en blauwtinten. Ook inspirerend zijn de invloeden van de pop-art retro stijl uit de jaren ’70.


Activerende kleuren

Vooral blauw en oranje zijn activerende kleuren die in accenten worden toegevoegd om de sfeer nog meer te boosten. Met design elementen krijgt de keuken een ‘kunstzinnig karakter’, net als het ontwerp dat ontstaat door goed out-of-the-box denken.

Werkblad - Evora Quartzite Deep Blue

We stappen af van de strakke lijnen, het is nu juist het doorbreken van die strakke lijnen dat de aandacht trekt. Wat dacht je van een rond kookeiland? Een terrazzo eettafel? We zien een totale mix van texturen. Met natuurlijke accessoires wordt het totaalontwerp zacht.

Ottolenghi op tafel

De serie 'Feast' is een ultiem voorbeeld van deze trend. Met een uitgebreide waaier aan kleuren, groente-prints en positieve vibes is deze nieuwe en expressieve servies collectie alles waar de bekende chefkok Ottolenghi voor staat. 


De vrolijke bordjes zie je hier op keukenblad Evora Ceramics Breach

Inspiratie bij Colour Recharge


Het lichtgrijze keukenblad Sandy Gravel van TopLaminaat heeft een subtiel patroon van steentjes. Precies om die reden passen de prachtige zwarte kraan en spoelbak mooi in het geheel.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Download dan hier het Keuken inspiratiemagazine van Dekker Zevenhuizen

BROCHURE AANVRAGEN

Dekker Zevenhuizen -
Dekker Zevenhuizen

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen