Keukenbladen: trends in kleuren en materialen

Keukenbladen: trends in kleuren en materialen

Het keukenwerkblad is een belangrijk item in je (nieuwe) keuken. Niet alleen is het een enorme blikvanger, je werkblad moet ook tegen een stootje kunnen en gemakkelijk te onderhouden zijn. Fabrikanten ontwikkelen daarom ook steeds betere materialen en een grotere keuze in kleuren voor het aanrechtblad. Uit onderzoek van werkbladen fabrikant en ontwikkelaar Arte heeft verricht naar haar populairste materialen en kleuren keukenbladen kunnen we goed uitmaken wat de trends zijn voor morgen. We zetten ze voor je op een rij.

Favoriete kleuren

Pitt Cooking kookpitten op werkblad met steenlook. Dekton van Arte

Opvallend in dit onderzoek is dat de hang naar nostalgische en natuurlijke materialen in de moderne keukens blijft bestaan. We zien werkbladen van graniet en keramiek, maar ook van composiet en andere innovatieve materialen (zoals bijvoorbeeld Dekton - foto hierboven) in stoere natuursteen-kleuren met de namen als Black Rock, Steel Grey en Neolith Beton. Naast authentieke, nostalgische keukenbladen zoals graniet en de marmerlooks, is ook de betonlook nog steeds razend populair. We zien ook de opkomst van duurzame bladen. Op basis van haar eigen assortiment heeft Arte de favoriete kleuren van het moment geselecteerd.

Granieten bladen: nog altijd populair

Houten keuken met granieten aanrechtblad via Arte

Er zijn veel innovatieve alternatieven voor natuurstenen bladen, maar graniet blijft geliefd. Graniet heeft een nostalgisch karakter en behoort tot één van de grootste rijkdommen van de natuur. Met een granieten keukenblad haal je de natuur letterlijk in huis. Door de natuurlijke variaties in structuur hebben granieten aanrechtbladen een unieke uitstraling. Lees hier meer over granieten aanrechtbladen

De marmerlook bladen

Keuken met marmerlook werkblad Dekton via Arte

In het verlengde van de populariteit van de nostalgische granieten bladen, zien we ook veel marmerlook bladen. Dit zijn bladen die eruit zien als marmer, maar van een ander materiaal zijn gemaakt. Materialen die beter bestand zijn tegen hitte, vlekken, zuren en schokken maar met een marmer uitstraling inclusief aders. Lees hier meer over de populariteit van de marmerlooks

Minder HPL in de keuken

Witte keuken met aanrechtblad van composiet (Silestone via Arte)

Kunststof HPL bladen zijn in bijna alle keukens uit de vorige eeuw te vinden. Toch zien we de laatste jaren een terugloop van HPL bladen vanwege de hitte- en vochtgevoeligheid van het materiaal. Andere materialen, zoals Dekton, Neolith (keramiek) en Silestone (composiet - zie foto) stijgen daarentegen in populariteit. De redenen zijn de luxe uitstraling en het enorme gebruiksgemak van deze moderne materialen.

Moderne keuken met werkblad met betonlook. Materiaal Dekton Strato via Arte

Vooral de kleuren Neolith Beton (keramiek) en Strato (Dekton - zie foto) zijn veelgevraagde kleuren, bijvoorbeeld voor in de industriële keuken. Ze bootsen het materiaal beton voortreffelijk na en hebben eigenschappen waar het echte beton niet aan kan tippen; zoals vlek-, zuur-, schok-, krasbestendig en onderhoudsvriendelijk. 

Werblad met betonlook in Riverdale keuken

Ook een goede replica van beton is de composietkleur Concreto Light waarin duidelijk de putjes in het keukenblad te zien zijn, zoals het werkblad in de Riverdale keuken hierboven. Lees hier meer over deze bladen.

Duurzame materialen in opkomst

Duurzaam keukenwerkblad ArteEco van natuurlijke en gerecyclede materialen via Arte

Dat de kleur Eco Luna in het overzicht van de meest populaire kleuren staat, geeft hoop voor de toekomst. Het composiet werkblad ArteEco is een product dat natuurlijke en gerecyclede materialen samenvoegt om zo tot een nieuw product (aanrechtblad) te komen. Het composiet werkblad bestaat voor 50% uit gerecycled materiaal zoals porselein, (spiegel)glas en gekristalliseerde assen. Daarnaast bestaat ArteEco uit natuurlijke materialen zoals kwarts en hars. In de toekomst verwachten we dat er steeds meer keukenbladen gemaakt zullen worden van gerecyclede materialen. Lees hier meer over ArteEco

Keuken met werkblad van composiet. Silestone Arden Blue via Arte
Aanrechtblad van composiet - Silestone Arden Blue via Arte

Brochure over Keukenbladen: trends in kleuren en materialen aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP