pinterest
Trend! Marmerlook in de keuken

Trend! Marmerlook in de keuken

Afgelopen september vond de jaarlijkse keukenbeurs plaats in Duitsland; de Küchenmeile. Het is dé beurs als het gaat om noviteiten in keukenland in de breedste zin van het woord. Wat opviel was de grote populariteit van marmerlook keukenbladen. Bladen met de uitstraling van marmer (inclusief aders), maar met de voordelen van Dekton, keramiek en composiet.

Marmer look-a-likes

Marmer is hot! Maar liefst 30% van de consumenten heeft aangegeven te gaan voor een marmerlook keukenblad (bron: Qudata/KIM juli 2016). Marmer is ontzettend mooi en zeker wanneer je op zoek bent naar een bijzonder en uniek materiaal, dat regelrecht uit de natuur komt. Marmer heeft diverse kleuren, variërend van zwart, grijs, roze, groen en wit, inclusief aders. Het materiaal heeft een luxe, bijna koninklijke uitstraling. Echter, het nadeel van marmer is dat het poreus is. Voor een keukenblad kan dit nadelig zijn, omdat er vlekken en kringen op het blad kunnen ontstaan. Ook is het materiaal krasgevoelig en vereist het regelmatig onderhoud. En daarom zien we nu steeds vaker marmer look-a-likes werkbladen. Keukenbladen met de uitstraling van marmer, maar met groot onderhoudsgemak.

Beste van twee werelden

Wil je  wél de uitstraling van een marmer keukenblad, maar niet de nadelen als vlekken en kringen in het blad? Dan zijn de marmer look-a-likes, gemaakt van de materialen Dekton, keramiek en composiet, een geschikte keus. De meeste kleuren hebben echter nog een voordeel; de aderstructuur loopt van blad tot blad door, ook op de zijkanten. Voor een harmonieus geheel.

FotoTrend! Marmerlook in de keuken
Dat we de laatste jaren steeds meer deze marmerlook keukenbladen zien - zoals het hier afgebeelde Dekton Tundra keukenblad van Arte - heeft twee redenen. Reden één heeft te maken met de technologische vooruitgang; de techniek maakt het mogelijk om natuursteen ‘na te maken’. De tweede reden heeft te maken met onze veranderende levensstijl. We hebben het druk en willen wel de lusten van een keukenblad, maar niet de lasten. Ofwel: we willen een mooi blad met een luxe uitstraling, zonder daarbij veel tijd kwijt te zijn aan onderhoud.

Innovatief: Dekton keukenbladen met marmerlook

FotoTrend! Marmerlook in de keuken
Dekton is een relatief nieuw materiaal van Cosentino. Het is een ijzersterk materiaal met de juiste eigenschappen, onderhoudsgemak én natuurlijke uitstraling. Het keukenblad op de foto is Dekton met lichte aders (kleur: Aura)in een keuken van Eigenhuis Keukens Capelle aan de IJssel.

Het Dekton-assortiment telt bij Arte inmiddels 7 look-a-likes marmeren keukenbladen

Marmer werkblad met Pitt Cooking

In combinatie met een wit of zwart composiet keukenblad, zien de stoere branders van Pitt Cooking er fantastisch uit. De keuken wordt bijna een kunstobject: het mag allemaal echt gezien worden.

FotoTrend! Marmerlook in de keuken
Pitt Cooking ontwerpt en produceert volledig in het marmeren keukenblad integreerbare branders van hoge kwaliteit. Een eyecatcher voor iedere keuken, maar ook ontzettend handig. Vier grote pannen tegelijkertijd gebruiken is geen enkel probleem en ook het schoonmaken van de werkplek wordt opeens een stuk eenvoudiger.

FotoTrend! Marmerlook in de keuken
Wil je meer weten over de marmerlook keukenbladen van Arte of over de eigenschappen van andere materialen? Vraag dan een brochure aan of raadpleeg eenvoudig het materialenschema op de Arte-website

FotoTrend! Marmerlook in de keuken

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen