pinterest
Inductie kookplaten

Inductie kookplaten

Inductie staat voor secuur en snel koken met een gering energieverbruik. De huidige inductie-kookplaten zijn met elk werkblad te combineren en worden in zeer grote verscheidenheid aangeboden. Ze zijn meestal uitgerust met vier, vijf of zes kookzones. Tegenwoordig zijn kookplaten met een combinatie van gas en inductie eerder regel dan uitzondering. De keuze voor een kookplaat is voornamelijk kwestie van persoonlijke smaak. Met de juiste apparatuur maak je van je keuken een persoonlijke kookparadijs, waarbij de perfecte kookplaat uiteraard niet mag ontbreken.

FotoInductie kookplaten
Miele

Inductie

Inductie staat voor secuur en snel koken met een gering energieverbruik. Wanneer de inductiekookplaat uitstaat, is een glanzend, zwart oppervlak zichtbaar. Zodra de kookplaat inschakelt, gaat de verlichting aan waardoor de kookzones en het menu duidelijk zichtbaar wordt. Er zijn kookplaatconcepten ontwikkeld waarbij je van twee kookzones één groot inductievlak kan maken. De afmeting van de kookzone wordt daarbij automatisch aangepast aan de afmeting van de pan. En er zijn kookplaten waar de meest recente gebruikte instellingen bewaard worden, zodat het nog gemakkelijk wordt om te bakken, koken en op te warmen.

FotoInductie kookplaten
Siemens FreeInduction

Inductie en gas

Tegenwoordig zijn kookplaten met een combinatie van gas en inductie eerder regel dan uitzondering. Best begrijpelijk. Bij gas bijvoorbeeld, is het vermogen stevig en heb je meer controle, omdat je de vlam ziet. Inductie heeft weer als pre dat je bijvoorbeeld chocolade kunt smelten, zonder dat een au bain Marie-constructie nodig is. Tip: hoe breder de plaat, hoe meer ruimte er is voor grote pannen terwijl verhoudingsgewijs nauwelijks meer werkbladruimte wordt gebruikt.

FotoInductie kookplaten
KitchenAid kookplaat met inductie en gas

Inspiratie en informatie

Kijk voor meer informatie en inspiratie op het gebied van inductie kookplaten naar "product in beeld" en bezoek ook eens onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

FotoInductie kookplaten

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen