pinterest
Hygiëne in de keuken met een kokendwaterkraan

Hygiëne in de keuken met een kokendwaterkraan

Dat een kokend water kraan handig is, dat weten we inmiddels. Een kopje thee is direct klaar, en de pasta is in een mum van tijd gekookt. Maar wist je dat zo’n keukenkraan ook nog eens heel hygiënisch is?

FotoHygiëne in de keuken met een kokendwaterkraan

Selsiuz kokend water kraan

De keukenkraan in de hoofdrol

In deze tijd waarin hygiëne een grote rol speelt, is de keukenkraan in de spotlights komen te staan. Handen wassen is een trending topic, omdat ongewassen handen volgens de wetenschap wel eens goed zijn voor 80 procent van alle voorkomende infecties.

Maar de kokend waterkraan betekent meer voor de hygiëne dan alleen handen wassen. Want met kokend water uit desinfecteer je in een handomdraai je snijplanken. Het goed reinigen van snijplanken is essentieel voor een hygiënische keuken en het voorkomen van voedselbesmetting.

FotoHygiëne in de keuken met een kokendwaterkraan

En vergeet ook je spoelbak niet. Binnen je keuken is de spoelbak een van de belangrijkste onderdelen. Niet de meest opvallende, maar wel een element dat je (net als de keukenkraan) de hele dag door gebruikt. Om je handen te wassen of de afwas te doen. Maar ook om groente af te spoelen of pannen af te gieten. Dus wil je ook daar maximale hygiëne. Spoel daarom regelmatig je spoelbak met kokend water en laat niets erin achter.

FotoHygiëne in de keuken met een kokendwaterkraan

Regels voor keuken hygiëne

Besteed in deze tijd extra aandacht aan de regels van een hygiënische keuken. Neem regelmatig je keukenblad af. Wissel elke dag je vaatdoeken en theedoeken, want deze zitten vol bacteriën. Maak de keuken niet schoon met een gebruikt vaatdoekje, want zo verspreid je bacteriën. En maak regelmatig je koelkast schoon. Hygiënisch werken in een schone keuken beschermt jou en je gezin tegen voedselvergiftiging en ziektes.                

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe kokendwaterkraan aan te schaffen? Download dan hier de brochure van Selsiuz met de 9 redenen om een kokend waterkraan te kiezen.

FotoHygiëne in de keuken met een kokendwaterkraan

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen