pinterest
De voordelen van koken op inductie

De voordelen van koken op inductie

In de Nederlandse keukens is koken op inductie bijna niet meer weg te denken, het heeft dan ook veel voordelen.

Inductie is een energiezuinige en veilige manier van koken. Zo kan je met een inductiekookplaat niet alleen snel iets aan de kook brengen, je bespaart er ook tijd en energie mee. Wanneer je een pan op een kookzone plaatst, wordt deze automatisch herkend en start het verwarmingsproces. Het magnetisch veld zorgt voor een enorm snelle verwarming van de pan. Als de pan van de kookplaat wordt afgehaald, koelt de kookplaat ook snel weer af. We zetten 7 voordelen van inductie voor je op een rij:

FotoDe voordelen van koken op inductie


Inventum IKI6031

1. Veilig koken

Inductie staat bekend als een veilige manier van koken door slimme technologie in de kookplaat. De inductiekookplaten van Inventum zijn voorzien van handige functies die het koken niet alleen makkelijker voor je maken, maar ook nog eens veilig. Met de restwarmte indicatie weet je precies wanneer een kookzone nog te warm is om aan te raken en met de toetsenblokkering kan je de kookplaat eenvoudig schoonmaken zonder deze per ongeluk in te schakelen, wel zo handig!

2. Inductie doet het werk voor je

Wil jij nooit meer last van het overkoken of aanbranden van je gerechten? Dan is koken op inductie de oplossing. Je stelt eenvoudig de gewenste temperatuur in, zet vervolgens een timer aan en ondertussen kan je verder met de voorbereiding van de volgende gang.

3. Snel aan de kook

De inductiekookplaten zijn ook voorzien van een apart instelbare boostfunctie. Wat doet een boostfunctie precies? Deze praktische functie zorgt tijdelijk voor extra vermogen. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld snel water aan de kook wilt brengen voor het koken van pasta of aardappelen.

FotoDe voordelen van koken op inductie


Inventum IKI6032

4. Flexibel koken met de bridge functie

Er zijn ook inductiekookplaten met een bridge functie. Met deze functie koppel je twee losse kookzones aan elkaar, waardoor er één groot kookoppervlak ontstaat voor bijvoorbeeld het koken met een braadslede. Ideaal tijdens de feestdagen wanneer de hele familie over de vloer komt!

5. High-speed vitro-keramisch glas

Ben je op zoek naar een extra stevige kookplaat die ook bestand is tegen warmte, kou en zelfs plotselinge temperatuurschommelingen? Dan moet je kiezen voor een inductiekookplaat met high-speed vitro-keramisch glas. Alle inductiekookplaten van Inventum beschikken over een toplaag van dit type glas.

FotoDe voordelen van koken op inductie


Inventum VKI3010ZWA

6. Energiezuinig koken

Koken op inductie scheelt vaak in de portemonnee, omdat inductiekookplaten veel efficiënter omgaan met energie dan bijvoorbeeld gas- en keramische kookplaten. De warmte wordt direct opgewekt bij een kookzone als je begint met koken, maar zodra je klaar bent en de pan eraf haalt wordt deze warmte ook gelijk weer afgebroken.

7. Makkelijk in onderhoud

Tot slot en niet geheel onbelangrijk: de inductiekookplaten van Inventum zijn geheel vlak, waardoor je het glas eenvoudig schoonmaakt met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Zo is schoonmaken een fluitje van een cent!

Wil jij ook meer weten over inductie en over de inductiekookplaten van Inventum? Neem dan eens een kijkje: www.inventum.eu of vraag de informatiebrochure aan.

Alle voordelen zijn gebaseerd op de inductiekookplaten van Inventum

Download de brochure

Brochure downloaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen