In de Nederlandse keukens is koken op inductie bijna niet meer weg te denken, het heeft dan ook veel voordelen.
Inductie is een energiezuinige en veilige manier van koken. Zo kan je met een inductiekookplaat niet alleen snel iets aan de kook brengen, je bespaart er ook tijd en energie mee. Wanneer je een pan op een kookzone plaatst, wordt deze automatisch herkend en start het verwarmingsproces. Het magnetisch veld zorgt voor een enorm snelle verwarming van de pan. Als de pan van de kookplaat wordt afgehaald, koelt de kookplaat ook snel weer af. We zetten 7 voordelen van inductie voor je op een rij:
Inventum IKI6031
Inductie staat bekend als een veilige manier van koken door slimme technologie in de kookplaat. De inductiekookplaten van Inventum zijn voorzien van handige functies die het koken niet alleen makkelijker voor je maken, maar ook nog eens veilig. Met de restwarmte indicatie weet je precies wanneer een kookzone nog te warm is om aan te raken en met de toetsenblokkering kan je de kookplaat eenvoudig schoonmaken zonder deze per ongeluk in te schakelen, wel zo handig!
Wil jij nooit meer last van het overkoken of aanbranden van je gerechten? Dan is koken op inductie de oplossing. Je stelt eenvoudig de gewenste temperatuur in, zet vervolgens een timer aan en ondertussen kan je verder met de voorbereiding van de volgende gang.
De inductiekookplaten zijn ook voorzien van een apart instelbare boostfunctie. Wat doet een boostfunctie precies? Deze praktische functie zorgt tijdelijk voor extra vermogen. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld snel water aan de kook wilt brengen voor het koken van pasta of aardappelen.
Inventum IKI6032
Er zijn ook inductiekookplaten met een bridge functie. Met deze functie koppel je twee losse kookzones aan elkaar, waardoor er één groot kookoppervlak ontstaat voor bijvoorbeeld het koken met een braadslede. Ideaal tijdens de feestdagen wanneer de hele familie over de vloer komt!
Ben je op zoek naar een extra stevige kookplaat die ook bestand is tegen warmte, kou en zelfs plotselinge temperatuurschommelingen? Dan moet je kiezen voor een inductiekookplaat met high-speed vitro-keramisch glas. Alle inductiekookplaten van Inventum beschikken over een toplaag van dit type glas.
Inventum VKI3010ZWA
Koken op inductie scheelt vaak in de portemonnee, omdat inductiekookplaten veel efficiënter omgaan met energie dan bijvoorbeeld gas- en keramische kookplaten. De warmte wordt direct opgewekt bij een kookzone als je begint met koken, maar zodra je klaar bent en de pan eraf haalt wordt deze warmte ook gelijk weer afgebroken.
Tot slot en niet geheel onbelangrijk: de inductiekookplaten van Inventum zijn geheel vlak, waardoor je het glas eenvoudig schoonmaakt met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Zo is schoonmaken een fluitje van een cent!
Wil jij ook meer weten over inductie en over de inductiekookplaten van Inventum? Neem dan eens een kijkje: www.inventum.eu of vraag de informatiebrochure aan.
Alle voordelen zijn gebaseerd op de inductiekookplaten van Inventum
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!