pinterest
Lekker buiten koken: tips voor een buitenkeuken in je tuin

Lekker buiten koken: tips voor een buitenkeuken in je tuin

Met een buitenkeuken wordt buiten koken een echte beleving. Van hamburgers op de barbecue tot een uitgebreid diner op een compleet buitenfornuis: er is van alles mogelijk. De ideale manier om je tuin te transformeren in een gezellige en functionele plek waar je kan genieten van de zon, het buitenleven en lekker eten. In dit artikel geven we je tips voor het creëren van de buitenkeuken van je dromen.

FotoLekker buiten koken: tips voor een buitenkeuken in je tuin

Buitenkeuken op maat gemaakt - Zeno Products

Bepaal de plek van je buitenkeuken

Bepaal waar je je buitenkeuken wilt plaatsen. Dit kan op een terras zijn, in de buurt van het zwembad of in een hoek van je tuin. Zorg ervoor dat de locatie gemakkelijk toegankelijk is vanuit je huis en dat er genoeg ruimte is om te koken, te snijden en je kookgerei neer te leggen.

Kies de juiste materialen

Een buitenkeuken moet duurzaam zijn en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Kies materialen zoals roestvrij staal voor je fornuis, beton voor je werkblad en hout voor de opbergplanken; materialen die geschikt zijn voor buiten. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar geven je buitenkeuken ook een luxe uitstraling. 

FotoLekker buiten koken: tips voor een buitenkeuken in je tuin

Swing buitenkeuken RVS - Steel Outdoor

Creëer een sfeervolle omgeving

Een buitenkeuken is niet alleen een functionele ruimte, maar kan ook bijdragen aan de sfeer van je tuin. Zorg voor een eettafel met comfortabele stoelen in de buurt van je buitenkeuken en creëer een gezellige sfeer met verlichting, verse kruiden, accessoires en een buitenhaard. Een overkapping boven je buitenkeuken kan ook helpen om schaduw te bieden en droog te blijven wanneer het regent. 

FotoLekker buiten koken: tips voor een buitenkeuken in je tuin

Boretti barbecue

Zorg voor de juiste apparatuur

De juiste apparatuur is essentieel voor een goede buitenkeuken. Investeer in een barbecue of ga voor een luxe buitenkeuken met een koelkastje en andere apparatuur die je nodig hebt om heerlijke maaltijden te bereiden.

FotoLekker buiten koken: tips voor een buitenkeuken in je tuin

Boretti buitenkeuken

Heb je wat minder ruimte? Kies dan voor een verrijdbaar model. Heb je een grotere tuin dan kan je ervoor kiezen om je toestel in te bouwen. Kijk goed naar de mogelijkheden van de accessoires. Houd je bijvoorbeeld van pizza? Met een pizzasteen bak je de lekkerste pizza’s in je eigen tuin! 

FotoLekker buiten koken: tips voor een buitenkeuken in je tuin

Boretti Kamado met pizzasteen

Bepaal ook wat je favoriete kookstijl is: kook je het liefst traditioneel op hout of houtskool of houd je van het gemak van gas of elektrisch? Ook op het gebied van buitenkeukens is er van alles mogelijk. Houd rekening met de grootte van je gezin en de frequentie waarmee je van plan bent om te koken voor gasten.

Maak ruimte voor opslag

Een buitenkeuken kan veel spullen bevatten, van keukengerei en servies tot specerijen en kruiden. Maak voldoende ruimte voor opslag, zoals kasten en lades, zodat je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt. Gebruik houten kratjes om je verse groenten, flessen water en wijn in op te bergen tijdens de BBQ met de familie in de buitenkeuken. Ze dienen niet alleen als opbergelement, maar ook als tuin decoratie.

Maak je een heerlijke plek waar je kan koken, leven en loungen in de zon met een glas wijn en laat de zomer maar komen!

Bekijk hier voorbeelden van buitenkeukens en vraag informatie aan

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen