pinterest
Zo creëer je in de keuken ruimte voor een voer- en drinkbak van je kat

Zo creëer je in de keuken ruimte voor een voer- en drinkbak van je kat

Je hebt het beste voor met je lieve kat, maar tegelijkertijd wil je voorkomen dat zijn of haar voer- en drinkbak te nadrukkelijk aanwezig is in huis. Veel mensen plaatsen deze items in de keuken, mede doordat de vloer zich hier vaak goed leent voor het morsen van je huisdier. Denk aan een gietvloer, die veel beter bestand is tegen het water dat uit de drinkbak spettert dan de houten- of laminaatvloer in de woonkamer of hal. Er zijn verschillende manieren waarop je de voer- en drinkbak van je kat op een nette wijze weg kunt werken in het interieur van de keuken. Dit artikel zet een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje. 

Tip: overweeg een drinkfontein voor je kat, om te voorkomen dat je stilstaand water in de keuken hebt staan. Zeker op warme dagen blijft het water langer vers, wanneer dit voortdurend beweegt. Daarbij zijn deze drinkfonteinen voor katten vaak voorzien van een filter, dat vervuiling uit het water haalt. 

Kies voor een compacte nis met de drink- en voerbak van je huisdier 

Een van de mogelijkheden die je hebt bij het creëren van een plek voor de drink- en voerbak van je huisdier, is het gebruik van een nis. Met een nis vallen de drink- en voerbak minder op; de bakken staan hier enigszins verstopt. Je kunt zo’n nis onder een kookeiland creëren, bijvoorbeeld op een plek waar je ook een aantal barkrukken hebt staan. Alternatief is de realisatie van een nis onder een vakkenkast in de keuken. In zo’n open kast kun je de planken vullen met weckpotten, een aantal kruidenplantjes, enzovoorts. Op de vloer plaats je de drinkfontein en automatische voerbak voor je kat.

Maak gebruik van een plateau met een voer- en drinkbak 

Een alternatief voor het gebruik van een nis, is de keuze voor een plateau waarin je de drink- en voerbak van je kat of hond kunt laten vallen. Op deze manier vallen de bakken veel minder op. Daarbij voorkomt een dergelijk plateau, vaak voorzien van pootjes en een gesloten zijkant, dat je huisdier de bakken door de woning kan verplaatsen. De plateaus, ook wel diner set genoemd, zijn er in verschillende varianten. Zo vind je altijd een model dat qua stijl goed past bij het interieur in je keuken. Eventueel zou je een dergelijke oplossing zelf kunnen maken, door twee grote gaten in een houten plank te zagen en deze van pootjes te voorzien.  

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen