pinterest
Een houten vloer in de keuken: belangrijke aandachtspunten

Een houten vloer in de keuken: belangrijke aandachtspunten

Een houten vloer kan een prachtige toevoeging zijn aan je keuken. Het brengt een warme sfeer en veel karakter met zich mee. Echter zijn er ook een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Hout heeft nou eenmaal meer aandacht en onderhoud nodig dan een kunststof vloer. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten en hoe je ervoor zorgt dat de houten vloer in de keuken lang mooi blijft.

Gevoeligheid voor vocht en vuil

Een van de grootste zorgen van een houten vloer in de keuken is de gevoeligheid voor vocht en vuil. De keuken is een ruimte waar vloeistof gemorst wordt en waar voedselresten op de grond kunnen vallen. Om de vloer langer mooi te houden, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk op te ruimen. Daarnaast is het raadzaam om een goede afwerking te kiezen die het materiaal beschermt tegen vochtindringing.

Professioneel laten behandelen

Zoals in de bovenstaande alinea al even werd benoemd, is het verstandig om je houten vloer professioneel te laten behandelen. Een afwerking van lak, olie of wax beschermt het hout namelijk beter tegen vocht, vuil en slijtage. Een vloerenspecialist kan je informeren over de mogelijkheden en adviseren welke afwerking de beste keuze is voor jouw situatie. Er is niet alleen verschil in duurzaamheid, maar ook in kleur en uitstraling. Lees hier meer informatie over op vanhoudtvloeren.nl en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Juist reinigen en onderhouden

Het reinigen en onderhouden van een houten parketvloer vereist speciale aandacht. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en dweil de vloer niet met te veel water. Dit kan leiden tot kromtrekking of beschadigingen. Gebruik liever een stofzuiger met zacht opzetstuk om vuil te verwijderen en veeg gemorste vloeistoffen onmiddellijk op met een droge doek. 

Repareren in plaats van vervangen

Als de houten vloer in je keuken na verloop van tijd beschadigd raakt of verslijt, overweeg dan om deze te laten opknappen in plaats van te vervangen. Laat het parket repareren, schuren en opnieuw afwerken door een specialist. Zo kun je het een nieuw leven inblazen en er weer jaren van genieten. Dit is vaak een stuk goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe parketvloer.

Hoewel hout van nature gevoeliger is voor vocht en vuil, kan het met de juiste aanpak toch een fijne vloer zijn voor in de keuken. Het belangrijkste is om het hout te laten behandelen en zelf voorzichtig om te gaan met vocht en reinigingsmiddelen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen