pinterest
Welke vloer leg je in de keuken?

Welke vloer leg je in de keuken?

Ben je toe aan een nieuwe vloer in de keuken? Dan moet deze vloer aan veel eisen voldoen. Je wilt dat deze vloer hard is en tegen een stootje kan. Dat deze vloer waterbestendig is en een lange tijd mooi blijft. Je zult dan waarschijnlijk eerst denken aan plavuizen (in zwarte en witte blokken) of aan vinyl. Maar wist je dat er tegenwoordig ook laminaatvloeren zijn die uitermate geschikt zijn voor gebruik in de keuken?

Laminaat in de keuken? Is dat wel slim?

Het is natuurlijk belangrijk om goed te checken of het laminaat dat jij hebt uitgekozen wel geschikt is voor plaatsing in de keuken. Een goede vloerenwinkel kan je daarin adviseren. Je zult versteld staan over de verschillende soorten laminaatvloeren die geschikt zijn voor gebruik in de keuken. Of je nu een neutraal laminaat wilt of een uitgesproken laminaatvloer in een visgraat, het kan allemaal. Je kunt er zelfs voor kiezen om het laminaat niet alleen in de keuken te leggen, maar ook in de huiskamer, de gang en zelfs het toilet. Je zorgt er zo voor dat je vloer mooi doorloopt door de hele benedenverdieping. Dat geeft een gevoel van luxe en eenheid in je huis. Zeker wanneer je er dan ook nog eens voor zorgt dat er geen drempels (meer) zijn.

Maar wat nu als ik vloerverwarming in de keuken heb?

Er zijn ook laminaatvloeren die uitermate geschikt zijn om te leggen op vloerverwarming. Wil je deze vloer in de keuken leggen, dan kan dat ook. Laminaatvloeren zijn zeer veelzijdig en kunnen toegepast worden in veel ruimtes en op heel veel ondergronden. Er is altijd wel een laminaatvloer te vinden die past in de ruimte die jij wilt aanpakken.

Hoe maak je laminaat goed schoon?

Zeker in de keuken is het schoonmaken van je laminaat een belangrijke zaak. Maar hoe maak je je laminaatvloer nu ├ęcht goed schoon? Het is verleidelijk om er een plens water met een goede hoeveelheid allesreiniger over uit te storten, maar dat is nu net niet de bedoeling. Wil je je laminaat goed onderhouden en schoonhouden? Dan begin je met stofzuigen of vegen en daarna dweil je de vloer met koud (!) water met een heel klein beetje laminaatreiniger. Ja, je leest het goed. Koud water voelt misschien niet zo lekker aan je handen wanneer je je dweil moet uitwringen, maar het zorgt wel voor een streeploos schone vloer. Allesreiniger is voor veel dingen goed, de naam zegt het al, maar niet voor laminaat. Dit spul kan er namelijk voor zorgen dat je vloer er vettig uitziet. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Is je vloer heel vies geworden? Leg er dan een klamme dweil op voor je gaat dweilen. Je zult zien dat het vuil als sneeuw voor de zon verdwijnt!

Een laminaatvloer in de keuken is dus een goed idee!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen