pinterest

Kunsthaag in je keuken: geef je keuken een groene muur!

Je hebt het waarschijnlijk wel eens ergens gezien, maar was je er niet bewust van dat het een kunst haag was. Soms lijken deze kunsthagen namelijk zo echt, dan is het verschil moeilijk te zien.

Wat is een kunst haag?

Een kunst haag is een makkelijk te onderhouden haag die je binnen of buiten je huis kunt plaatsen. Het geeft een muur net iets meer uitstraling en de plantenmuur kan een rustige sfeer creëren in je keuken. Naast de keuken zou je het ook kunnen plaatsen in je woonkamer of in de tuin. Het is een goedkope oplossing om je muur van wat meer kleur en sfeer te voorzien. Dus mocht je aan het nadenken zijn om je keuken wat meer kleur te geven en je hebt niet veel budget, is een kunst haag een goede oplossing.

Waarom kies ik voor een kunst haag?

Je bent net met je keuken verbouwing klaar, of nog bezig en je bent naar de volgende stappen aan het kijken. Je bent aan het kijken naar mogelijkheden om het toch net een beetje mooier te maken, zonder de bank te breken.  Een kunst haag is ervoor bedoeld om je kale muur net wat meer uitstraling te geven, lelijke schuttingen te verbloemen of privacy te creëren. Je kunt het ook als bedekking gebruiken, mocht je een deel van je keuken te kaal vinden of niet mooi. Kale plekken verbloemen of gewoon de boel opfleuren: het kan allemaal met deze praktische kunst hagen.

Welke soorten kunst hagen kun je kiezen?

Je ziet het tegenwoordig steeds meer: de decoratieve groene muur. Of het nu allemaal echte planten zijn die vastgemaakt zijn aan een wand, of een kunst haag: groen maakt sfeer. Het is nu eenmaal een feit dat groene muren zorgen voor een fijne en rustgevende uitstraling. Dit kun je op meerdere manieren aanpakken.  De kunsthaag bestaat uit kunststof klimop bladeren. Deze bladeren kunnen alle weersomstandigheden aan: van regen, naar harde wind en een zonnige dag. Ideaal, dus! De keuken is dus de ideale plek hiervoor. Je hebt vegetatie, jungle, mos, een plantenwand, een bloemenwand en nog veel meer. Je kunt het zo gek niet bedenken en het zo bont maken als je zelf wilt. De keuze is persoonlijk en moet goed kunnen aansluiten bij jouw keuken. Mocht je hier echt niet uitkomen, kun je altijd een expert inhuren!

Combineren van materiaal

Je kunt alle kanten op met kunst hagen. Er is volop inspiratie te vinden. Je kunt er zelfs voor kiezen om er een buitendouche mee te decoreren (creatieve tip!). Maar je kunt kunst hagen ook combineren met wandpanelen, bamboe, steen of andere materialen. Doe zelf inspiratie op en kom zo op jouw eigen unieke combinatie van kleur en materiaal.  Welke kunst haag zou jij kiezen? Laat het ons weten!

 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen