pinterest
Welke braadpan voor mijn keuken?

Welke braadpan voor mijn keuken?

Ben jij een echte kookfanaat? Of juist helemaal niet? In beide gevallen is een braadpan onmisbaar in de keuken. Je kunt een braadpan voor veel verschillende doeleinden gebruiken en ze zien er vaak ook prachtig uit! Maar hoe weet je welke braadpan geschikt is voor jouw keuken en doeleinden? 

Afbeelding

Soorten braadpannen

Het fijne aan een braadpan is dat je deze niet alleen voor braden kunt gebruiken. Zo kun je heerlijke stoofpotjes maken in een braadpan of zelf ook gewoon gebruiken om soep te maken! Het is wel belangrijk dat je goed kijkt naar de verschillende soorten braadpannen als je er een wilt kopen. Je kunt ze namelijk in verschillende materialen verkrijgen. Ook zijn er verschillende soorten braadpannen per warmtebron. 

Je kunt een braadpan kopen voor: 

  • Inductie
  • Keramische kookplaat
  • Gas

Het is belangrijk dat je eerst hier naar kijkt, want anders heb je straks een braadpan die niet geschikt is voor jouw warmtebron. Daarnaast kun je de braadpan ook beschadigen als je de verkeerde warmtebron gebruikt. Kijk ook naar het merk van de pan. Afhankelijk hiervan kan deze in prijs stijgen. Eén van de bekendste merken is bijvoorbeeld Le Creuset en deze zijn ook zeer prijzig, maar ook van hoge kwaliteit. 

Materiaal

Zoals eerder genoemd is het mogelijk om braadpannen in verschillende materialen te verkrijgen. Alle materialen op een rijtje: 

  • Gietijzer: kan gemakkelijk in de oven en zijn duurzaam
  • Geëmailleerd gietijzer: zelfde als een gietijzeren, met het voordeel dat deze pan niet roest.
  • Geëmailleerd plaatstaal: lagere prijs en lichter, maar verdeeld de warmte minder goed dan een gietijzeren braadpan.
  • RVS: Makkelijk te reinigen, want ze kunnen in de vaatwasser. Wel minder goede warmteverdeling.

Als je op zoek bent naar een goede braadpan is het handig om te kijken hoe zwaar de pannen zijn. Hoe dunner het materiaal en lichter het is, hoe minder goed de warmteverdeling is. Gietijzeren braadpannen kunnen wat prijziger zijn, maar zijn ook erg duurzaam. Je kunt kiezen voor goedkopere opties als je een lager budget hebt, maar dan moet je wel rekening houden met meer onderhoud en een slechtere warmteverdeling. 

Formaat

Naast de soort en materiaal is het ook belangrijk om te kijken naar het formaat van de pan. Zal je vooral voor veel mensen koken? Dan is het handig om een grotere braadpan aan te schaffen. Indien je alleen voor jezelf kookt kun je ervoor kiezen om een kleinere versie te kopen. Je hebt naast de normale braadpannen ook cocottes. Dit zijn eigenlijk mini braadpannetjes die vaak gebruikt worden in restaurants om een gerecht in te bereiden en gelijk op te dienen. Heel praktisch én het ziet er mooi uit!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen