pinterest
Waterfilter voor thuis een heldere keuze voor schoon drinkwater

Waterfilter voor thuis een heldere keuze voor schoon drinkwater

Je bent je er wellicht niet altijd van bewust, maar de kwaliteit van het water dat uit jouw kraan stroomt kan variëren. Van kalkdeeltjes tot micro-organismen, er zijn verschillende factoren die de zuiverheid van jouw drinkwater kunnen beïnvloeden. Dus als je streeft naar de beste waterkwaliteit voor jou en je gezin, kan een waterfilter voor thuis een slimme keuze zijn.

Waarom een waterfilter?

In veel regio's voldoet het kraanwater aan de basisveiligheidsnormen. Maar 'veilig' betekent niet altijd 'zuiver'. Zo kunnen er nog altijd ongewenste deeltjes in het water zitten, zoals chloorresten, pesticiden of zware metalen. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, dan biedt een waterfilter voor thuis extra bescherming. Bovendien kan gefilterd water vaak beter smaken, omdat smaak verstorende stoffen worden verwijderd.

Soorten waterfilters voor thuis

Voordat je een keuze maakt, is het handig om te weten welke type waterfilter voor thuis er op de markt is:

·      Kannenfilters: Deze zijn handig en draagbaar. Je vult de kan met kraanwater en het filter doet zijn werk terwijl het water doorloopt. Ze zijn vooral effectief in het verwijderen van chloor en enkele andere verontreinigingen. De filters moeten regelmatig worden vervangen.

·      Kraanfilters: Ze worden direct op de kraan gemonteerd. Ze filteren het water zodra je de kraan opendraait. Deze filters zijn vaak effectiever dan kannenfilters en kunnen een breed scala aan verontreinigingen aanpakken, afhankelijk van het model.

·      Onder-de-sink filters: Deze systemen worden direct op de waterleiding onder de gootsteen gemonteerd. Ze bieden een uitgebreide filtering en kunnen grote hoeveelheden water in korte tijd zuiveren.

·      Omgekeerde osmose systemen: Dit zijn meer geavanceerde filtersystemen die werken met een membraan dat veel verontreinigingen uit het water haalt, inclusief zware metalen en sommige micro-organismen. Ze nemen echter meer ruimte in beslag en kunnen wat duurder zijn in aanschaf.

·      Destillatie-units: Deze apparaten verwarmen het water tot het verdampt, en vangen vervolgens de damp op en koelen het af tot vloeibaar water. Hierdoor worden veel verontreinigingen achtergelaten.

Waar moet je op letten?

·      Filtercapaciteit: Sommige filters zijn effectiever in het verwijderen van bepaalde verontreinigingen dan andere. Lees de specificaties goed door om te weten welke stoffen het filter aankan.

·      Onderhoud: Sommige filters vereisen regelmatige vervanging of onderhoud. Zorg ervoor dat je weet wat de lopende kosten en inspanningen zijn.

·      Waterdruk: Sommige filters kunnen de waterdruk verminderen. Als een sterke waterstroom voor jou belangrijk is, houd hier dan rekening mee bij je keuze.

·      Certificering: Kijk of het filter een certificering heeft van een betrouwbare instantie, wat aangeeft dat het product doet wat het belooft.

Waterfilter voor thuis voor ieder woongebied

Het zuiveren van jouw drinkwater met een waterfilter voor thuis kan zorgen voor meer gemoedsrust en een betere smaakervaring. Of je nu in een gebied woont met hard water, je je zorgen maakt over verontreinigingen of je gewoon het best mogelijke water wilt, een waterfilter kan een waardevolle investering zijn. Met de bovenstaande informatie kun je een weloverwogen keuze maken die past bij jouw behoeften.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen