pinterest
Een nieuwe start: keukenrenovatie ideeën voor een frisse look

Een nieuwe start: keukenrenovatie ideeën voor een frisse look

De keuken is voor veel mensen een belangrijke plek in huis. Het is een plek waar dagelijks lekker wordt gekookt en vrienden en familie verzamelen om bij te praten. Omdat deze ruimte zoveel gebruikt wordt, is het van belang dat de keuken niet alleen functioneel is maar ook stijlvol. En dat de uitstraling van de keuken helemaal aansluit bij de rest van het huis. Het is dan ook vaak zo dat er om de zoveel jaar gekozen wordt voor een keukenrenovatie. Een renovatie is de perfecte manier om ervoor te zorgen dat de keuken weer een frisse look krijgt. Bij een renovatie hoeft niet altijd de gehele keuken gesloopt te worden en opnieuw worden gebouwd, soms zit de juiste verandering in een klein hoekje.

Met kleuren en accessoires kom je al ver

Verander de sfeer van je keuken bijvoorbeeld door kleur toe te voegen. Dit kan door kleuraccenten in je accessoires maar kan ook betekenen dat je ervoor kiest om je kastjes een ander kleurtje te geven. Je kan tijdloze kleuren, zoals marineblauw, gebruiken om een elegante uitstraling te creëren. Een ander aspect dat je kunt veranderen is het vervangen van de dichte keuken kasten door open planken. Dit zal de keuken opknappen op een manier die je misschien niet eens binnen was geschoten. De open planken zullen de keuken een luchtiger gevoel geven en zorgt ervoor dat je je servies tentoon kan stellen. Mocht je toch willen kiezen voor een grotere renovatie, kan je altijd nog kiezen voor een ander soort werkblad, zoals marmer.

Alles kan, zolang je het persoonlijk houdt 

Goede verlichting kan ook helpen bij het transformeren van je keuken. Wanneer je LED lampen installeert zal de keuken al gelijk een modernere uitstraling krijgen. Hanglampen zijn hiernaast een mooie toevoeging voor boven de eettafel.

Om helemaal met de tijd mee te gaan kan je ervoor kiezen om met duurzame materialen te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kasten van gerecycled hout of tegels voor de backsplash gemaakt van gerecycled glas. Tevens kan een nieuwe indeling van je keuken ook zorgen voor een geheel andere uitstraling. Dit kan gedaan worden door extra werkruimte te creëren, of door kastjes te nemen die verdwijnen onder het werkblad.

Hoe je er ook voor kiest om je keuken een nieuwe, frisse uitstraling te geven, het blijft belangrijk dat je persoonlijke accenten verwerkt in een van de belangrijkste ruimtes van je huis.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen