pinterest
Slimme led strips voor in je keuken

Slimme led strips voor in je keuken

Bij een led strip als verlichting in huis, denk je misschien niet direct aan gezellige sfeerverlichting. Maar dat is zeker wel het geval. Je kunt led strips op allerlei plaatsen in en om het huis toepassen. Een van de ruimtes waar het heel geschikt voor is, is de keuken. Waarom dat is en hoe je het toepast, lees je hier.

Van professionele verlichting in de horeca naar je eigen keuken thuis

Doordat led strips heel flexibel zijn en gemakkelijk aan te brengen, is het een vorm van verlichting die je overal ziet. In de horeca, in de wachtkamer van de huisarts of misschien wel in de toiletruimte van het station. Bij bepaalde evenementen worden led strips met gekleurde lampjes aangebracht, voor extra sfeerverlichting. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om een led strip in de tienerkamer op te hangen. Maar als je kiest voor led strips met een helder wit licht of een warm wit licht, dan hoeft het niet alleen als sfeerverlichting te dienen.

Led strips zijn energiezuinig 

Een led strip is een strook waar om de paar centimeter ledlampjes op zijn aangebracht. Hierdoor heb je een zee van licht, zonder dat het een hoge energierekening oplevert. Want ledverlichting is heel energiezuinig, het stroomverbruik is laag en de lichtopbrengst is heel hoog. De levensduur van de ledlampjes op de led strip is lang. Je hoeft je met het hoge aantal branduren dus geen zorgen te maken dat je op korte termijn, ook bij intensief gebruik, de led strips moet vervangen. 

Geschikt voor ieder type interieurstijl

De led strips breng je met een special plakstrip aan op de ondergrond waar je de verlichting wilt plaatsen. Het voordeel hiervan is, dat je geen aparte lampenkap, spotje of andere drager hoeft aan te schaffen. Dit geeft je ook de ruimte om de verlichting in ieder interieur toe te passen. Je bent niet gebonden aan een stijl. Het enige waar je op hoeft te letten is de helderheid van de verlichting. Dus wil je een warm licht, een helder licht of een strip met gekleurde lampjes zoals blauw of groen. In het laatste geval kun je uiteraard wel een speels effect in je interieur toepassen. Maar als je de led strips in de keuken hangt, is het raadzaam om te kiezen voor een helder wit licht, zodat je onder het koken goed kunt zien wat je aan het doen bent. 

Waar bevestig je de led strips in de keuken?

Doordat led strips waterdicht zijn, zijn ze heel geschikt om in de keuken aan te brengen. De lengte kun je zelf bepalen. Koop bijvoorbeeld een led strip van vijf meter, die je verdeelt over verschillende plekken in de keuken. Denk daarbij aan de onderkant van de keukenkastjes die aan de wand hangen. Of je plaats de strip langs de tegelwand bij het aanrecht. Het is zelfs mogelijk om een led strip in de keukenla te monteren, zodat je ook duidelijk kunt zien wat er achterin de la ligt. Kies je daarnaast ook voor een bewegingssensor waar je de led strips op aansluit, dan hoef je tijdens het koken niet met je handen het licht aan te doen. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen