pinterest
Maak je keuken af met houten wandpanelen

Maak je keuken af met houten wandpanelen

De keuken: je weet misschien niet zo goed wat je er nog aan kunt toevoegen of aanpassen. Maar heb je wel eens gehoord van houten wandpanelen? Deze zijn niet alleen geschikt voor de woonkamer, maar ook voor de keuken. Met dergelijke panelen wordt je keuken echt een stuk gezelliger, zonder dat je een hele renovatie hoeft uit te voeren. Wil je meer weten over de eigenschappen van houten wandpanelen, en wat advies over de beste plaatsing ervan? Lees er hier meer over!

Ze dempen geluid

Houten wandpanelen hebben een handige eigenschap: ze dempen geluid. In een drukke keuken kan het behoorlijk lawaaiig zijn, maar met deze panelen kun je genieten van een rustige omgeving. Je kunt 's ochtends stil ontbijten, rustig praten tijdens het avondeten en 's avonds ontspannen aan de keukentafel zitten zonder veel lawaai. Wie wilt dat nou niet?

Ze isoleren

Daarnaast houden houten wandpanelen van Roobol.com warmte vast. Hierdoor blijft je keuken altijd een fijne plek om samen te zijn, of het nu koud is in de winter of warm in de zomer. Je keuken blijft altijd op een prettige temperatuur.

Waar kun je ze plaatsen?

Je hebt veel keuzes als het gaat om het plaatsen van houten wandpanelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor klassiek eikenhout achter je koffiezetapparaat, een paneel in de kleur mokka rond je kookeiland, of zelfs een paneel van walnoot aan het plafond. De installatie van deze panelen is simpel en je hebt alleen een gladde muur nodig zonder spijkers, schroeven of gaten.

Wat past bij jou?

Je hebt veel keuzes als het gaat om houten wandpanelen voor je keuken. Het leuke is dat je verschillende kleuren en patronen kunt kiezen die perfect passen bij jouw smaak en hoe je je keuken hebt ingericht. Je kunt de panelen bijvoorbeeld gebruiken om een deel van je muur te bedekken, wat je keuken meer karakter en textuur geeft. Een ander idee is om de panelen rond je keukenblok te plaatsen om het eruit te laten springen, vooral als je een wit keukenblok hebt. Dit zorgt voor een opvallend contrast. En heb je een kookeiland met een bar? Plaats de panelen dan onder het bargedeelte voor een moderne uitstraling. Gebruik dezelfde panelen op andere plekken in je keuken voor een samenhangende look. Houten wandpanelen zien er dus niet alleen mooi uit, maar ze helpen ook met geluid en houden warmte vast. Is dit iets wat je zou willen in jouw keuken?

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen