pinterest
Bloemen bestellen: hoe kies je het perfecte boeket?

Bloemen bestellen: hoe kies je het perfecte boeket?

Bloemen zijn een prachtig geschenk en geschikt voor allerlei gelegenheden, van verjaardagen tot huwelijken en rouwceremonies. Het geven van bloemen is een gebaar dat warmte en genegenheid overbrengt. Maar met zoveel keuze aan bloemen en arrangementen, kan het kiezen van het perfecte boeket een uitdaging zijn. In deze blog gaan we dieper in op hoe je het ideale boeket kunt selecteren wanneer je bloemen bestelt.

1. Overweeg de gelegenheid

Een van de eerste stappen van bloemen bestellen is om een passend boeket bij de gelegenheid te bedenken. Verschillende gelegenheden vragen om verschillende soorten bloemen en kleuren. Rozen  zijn bijvoorbeeld vaak een klassieke keuze voor romantische gelegenheden zoals Valentijnsdag, terwijl vrolijke en kleurrijke bloemen geschikt zijn voor verjaardagen en jubilea. Voor een begrafenis of condoleance is het gepast om te kiezen voor ingetogen en respectvolle bloemen zoals lelies of anjers.

2. Ken de voorkeuren van de ontvanger

Het is belangrijk om rekening te houden met de smaak en voorkeuren van de persoon voor wie je de bloemen bestelt. Sommige mensen houden van traditionele boeketten met rozen en lelies, terwijl anderen de voorkeur geven aan meer exotische bloemen zoals orchideeën. Als je de ontvanger goed kent, kun je bloemen kiezen die passen bij hun persoonlijke stijl en voorkeur voor kleuren.

3. Denk aan de betekenis van bloemen

Bloemen hebben vaak symbolische betekenissen. Rode rozen staan bijvoorbeeld symbool voor liefde en passie, terwijl witte lelies een teken van zuiverheid en onschuld zijn. Het is de moeite waard om de betekenis van bepaalde bloemen te begrijpen en ze te selecteren op basis van de boodschap die je wilt overbrengen. Dit kan je keuze nog persoonlijker en diepgaander maken.

4. Overweeg het seizoen

Seizoensbloemen zijn vaak de meest verse en betaalbare optie. Ze zijn ook in harmonie met de tijd van het jaar, wat de algehele uitstraling van het boeket kan verbeteren. Het is handig om te weten welke bloemen in het seizoen zijn op het moment dat je bloemen bestelt. Dit helpt niet alleen om de kwaliteit te waarborgen, maar het kan ook de kosten beïnvloeden. 

5. Kies het juiste formaat en arrangement

Boeketten zijn er in verschillende maten en arrangementen. Je kunt kiezen voor een klein, handgebonden boeket voor een subtiele en intieme uitstraling, of voor een groot, extravagant arrangement voor een opvallende indruk. De keuze hangt af van de gelegenheid en de persoonlijke voorkeur van de ontvanger.

6. Voeg een persoonlijk tintje toe

Ten slotte kun je overwegen om een persoonlijk tintje toe te voegen aan het boeket. Dit kan een handgeschreven kaartje zijn met een speciale boodschap, of zelfs het toevoegen van enkele extra's zoals chocolaatjes of een fles wijn om het geschenk extra bijzonder te maken.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen