pinterest
Keuken afsluiten met schuifdeur

Keuken afsluiten met schuifdeur

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor het plaatsen van een schuifdeur in je keuken. Afgezien van de vele praktische aspecten van een schuifdeur, kan deze beslissing ook een zeer stijlvolle aanwinst zijn voor je woning. Neem een kijkje bij ijzerwarenwinkel.org en bezoek de schuifdeurenafdeling voor een ruim assortiment aan verschillende keuzes.

Waarom een schuifdeur?

Schuifdeuren hebben veel voordelen ten opzichte van normale scharnierende deuren zoals we die kennen. Allereerst is er het grote voordeel van de ruimte die wordt bespaard met dit type deuren. Telkens wanneer een normale scharnierende deur openstaat, verliest de ruimte al snel een groot percentage van de oppervlakte. De hoek die de deur in beslag neemt, is hierdoor ongebruikelijk geworden of blokkeert hetgeen wat zich erachter bevindt. Die mooie kamerplant die normaal prachtig in de hoek staat wordt door de openstaande deur zomaar in de schaduw gezet. Schuifdeuren hebben dit probleem niet.

Handig in de keuken

Nu dat je weet wat het grootste voordeel is van het hebben van een schuifdeur, kun je je makkelijk voorstellen dat deze juist in de keuken een handige oplossing biedt. De keuken is namelijk vaak (afgezien van het toilet) de kleinste ruimte in huis en daar is nu juist een grote oppervlakte heel belangrijk. Het hebben van een deur in de keuken is sowieso handig om te hebben. Dit voorkomt dat etensluchtjes naar de woonkamer gaan en het houdt bovendien de lastige huiskat op een veilige afstand. Wanneer je dan toch kiest voor een keukendeur, ga dan voor de handige schuifdeur. Je vindt vast en zeker wel een deur die helemaal tot zijn recht komt in jouw woning.

De installatie

Het installeren van een schuifdeur hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze komt compleet met alles wat je nodig hebt en zo kun je met slechts weinig gereedschap de schuifdeur plaatsen. Natuurlijk kun je ook altijd gebruik maken van professionals, mocht je vragen hebben of complicaties tegenkomen tijdens het installeren. Dan hoef jezelf niet alle onderdelen bij elkaar te verzamelen. Het lijkt een makkelijke opgave maar hoe vaak gebeurt het niet dat je een onderdeel vergeet te kopen en dus weer de deur uit moet ? Of misschien ken je wel een handige Harry die je even kan helpen bij het installeren van de deur? Het maakt uiteindelijk niet uit voor welke manier je kiest, zolang die maar stevig ingebouwd en veilig ingebouwd wordt. Klaar om jouw keuken op te fleuren?

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen