Kan een PVC vloer in de keuken?

Veel mensen vinden het moeilijk om een geschikte vloer te vinden voor in de keuken. Vaak zien de oude keramische tegels er niet meer goed uit of je bent toe aan wat afwisseling en een nieuw uiterlijk. Vaak staat een vinyl rol niet erg aantrekkelijk en brengt een laminaatvloer veel zorgen met zich mee vanwege de kans op waterschade. Ook tapijt is niet erg geschikt voor in de keuken, aangezien tapijt erg snel vies kan worden. Wat voor vloer kies je dan? Je kunt overwegen om de vloer te vervangen met een PVC vloer. Een PVC vloer in de keuken is zeker een goed idee, aangezien de vloer veel verschillende voordelen met zich meebrengt. Benieuwd naar deze voordelen? Lees dan snel verder.

Verschillende soorten PVC vloeren

Als je op zoek gaat naar een PVC vloer kom je er al snel achter dat er veel verschillende soorten PVC vloeren zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor click PVC, PVC dat te verlijmen is of losse PVC vloeren. Voornamelijk de click- en de lijmvarianten zijn uitermate geschikt om in de keuken te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om een losse PVC vloer aan te leggen, alleen dan moet er wel extra aandacht besteed worden aan de instructies van de fabrikant.

Waarom een PVC vloer zo geschikt is voor de keuken

Het oppervlak van een PVC vloer is meestal van een PU-oppervlakte afwerking voorzien. Hierdoor is de vloer goed vuilafstotend en erg makkelijk te reinigen. Vuil en etensresten veeg je hierdoor zo van de vloer en je hoeft niet bang te zijn op vlekken die in de vloer trekken. Als je een PVC vloer in de keuken gaat leggen, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de gebruiksklasse van de slijtlaag van de voer. De keuken wordt natuurlijk veel gebruikt, waardoor je altijd voor een PVC vloer moet kiezen die niet snel slijt. Denk hierbij aan een PVC tegel met een extra beschermende laag van minimaal 0,50 mm. Door voor goede kwaliteit te kiezen zorg je ervoor dat je extra lang van jouw keukenvloer kunt genieten.

De functies van een keukenvloer

Een keukenvloer moet altijd aan verschillende eisen voldoen. Zo moet een keukenvloer bijvoorbeeld altijd anti-slip, vuilafstotend, robuust, hittebestendig en waterdicht zijn. Al deze eigenschappen vind je terug in een PVC vloer. In vergelijking met andere vloeren zijn PVC vloeren zeer goedkoop en daarnaast ook bijna niet kapot te krijgen. PVC vloeren zijn ook een goede keuze om het lopen comfortabeler te maken en tegelijkertijd het loopgeluid te dempen. Verder heb je bij PVC vloeren keuze uit een breed assortiment en veel verschillende kleuren en uitstralingen van de vloer. Zo kun je gaan voor een PVC tegel die niet te onderscheiden is van echte tegels of een PVC vloer die eruit ziet als echt hout, zoals eiken, beuken of grenen. Er zijn zelfs PVC vloeren verkrijgbaar die lijken op marmer of graniet. Iedere PVC vloer zorgt voor een andere uitstraling aan de keuken, waardoor er altijd wel een geschikte PVC vloer te vinden is die goed past bij jouw keuken.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen