pinterest
Fleur je keuken op met deze tips!

Fleur je keuken op met deze tips!

Vind jij het ook zo moeilijk om jouw keuken in te richten met leuke woonaccessoires? Je bent zeker niet de enige. Er zijn veel mensen die niet precies weten hoe ze hun keuken op kunnen fleuren en er toch nog praktisch gebruik van kunnen maken. Gelukkig hebben wij enkele handige tips voor je om jou te helpen met het stylen van je keuken. Het maakt voor deze tips niet zoveel uit wat voor keuken je hebt. Zo kun je een witte keuken hebben, een kleurrijke keuken of een houten keuken.

Tip 1: Zet mooi servies op een verhoogde plank

Onze eerste tip is om mooi servies, zoals mooie whiskyglazen, nette borden en wijnglazen, op een verhoogde plank te zetten. Denk hierbij aan een massief houten plank die je aan de muur bevestigt met plankendragers. Ook witte planken of gekleurde planken kunnen erg mooi staan in een keuken. Het voordeel van verhoogde planken is dat ze niet alleen erg mooi staan, maar dat ze ook nog eens functioneel zijn. Je creëert er namelijk op een eenvoudige manier meer ruimte mee, waardoor je meer ruimte over hebt in de keukenkastjes. 

Tip 2: Creëer een halfopen keuken met een schuifdeur

Tegenwoordig zijn open keukens helemaal hip. Toch is niet iedere woning voorzien van een open keuken. Wat je dan kunt doen, is kiezen voor schuifdeursystemen. Met een mooie schuifdeur creëer je een meer open doorgang naar de keuken. Je kunt de schuifdeur gewoon open laten staan, of je schuift de deur helemaal dicht als je de keuken niet gebruikt. Voornamelijk houten schuifdeuren in combinatie met zwarte details staan erg mooi in moderne en industriële keukens.

Tip 3: Zorg voor stylinghoekjes

Accessoires zijn erg leuk in de keuken. Toch wil je liever niet dat je aanrechtblad te vol staat met spullen. Het is aan te raden om stylinghoekjes te creëren. Koop bijvoorbeeld een leuk dienblad waarop je een aantal accessoires kunt zetten en plaats deze in de hoek van het aanrecht of op een andere plaats in de keuken. Er zijn vast wel plekken in de keuken die je minder vaak gebruikt waar je wat accessoires neer kunt zetten.

Tip 4: Investeer in mooie keukenapparatuur

Onze laatste tip om je keuken op te fleuren is door te investeren in mooie keukenapparatuur. Veel keukenapparatuur gebruik je niet iedere dag en hoeven ook niet iedere dag op het aanrecht te staan. Toch zijn er verschillende apparaten die je wel dagelijks of wekelijks nodig hebt, waardoor ze een vaste plaats in de keuken innemen. Als je op zoek gaat naar keukenapparatuur is het aan te raden om niet alleen op de verschillende technische specificaties te letten, maar ook op het uiterlijk van het apparaat. Kies bijvoorbeeld voor een mooie waterkoker in een uniek design en met een mooie kleur die goed bij jouw keuken staat of een keukenmachine met een retro design. Mooie keukenapparatuur hoeft niet duur te zijn, ondanks dat er veel dure merken verkrijgbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar een budgetvriendelijke optie of je kunt kiezen voor tweedehands keukenapparatuur die nog goed werkt. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen