pinterest
Houten tafels voor een stoere touch in de keuken

Houten tafels voor een stoere touch in de keuken

Een houten tafel heeft een stoere look, maar past toch bij vrijwel iedere woonstijl. Het natuurlijke materiaal brengt bijvoorbeeld veel warmte in een minimalistische en moderne keuken. Daarnaast gaat hout perfect samen met een landelijk interieur of een industriële keuken. Hoe jouw keuken er ook uitziet, een houten tafel is ongetwijfeld een stoere toevoeging. En dit hoeft niet altijd een eettafel te zijn! Doe meteen wat inspiratie op aan de hand van het onderstaande artikel.

Robuuste houten eettafel 

Houten eettafels met een robuuste look zijn tijdloos. Het is daarom verstandig om te kiezen voor duurzaam hout van hoge kwaliteit. Op deze manier weet je zeker dat je nog jaren kunt genieten van de tafel. Past een eettafel met robuust design toch niet zo goed bij jouw woonstijl? Kijk dan naar een houten tafel met een dunner tafelblad of met een slank onderstel. Dit is een mooie mix van stoer en elegant.

Stoere boomstamtafel 

Als je juist een grote liefhebber bent van stoere meubelstukken, is een boomstamtafel een toffe optie. Bij deze houten tafels zijn de nerven van het hout goed zichtbaar. Bovendien is iedere boomstamtafel helemaal uniek. Je haalt dus een echte eyecatcher in huis.

Houten bijzettafel

Natuurlijk kun je hout ook op een subtiele manier in de keuken verwerken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een mangohouten bijzettafel. Mangohout heeft van zichzelf een warme kleur met gele gloed, maar er zijn ook vergrijsde of zwarte varianten verkrijgbaar. De houtsoort is super sterk en toch betaalbaar. Je kunt de bijzettafels in de keuken leuk gebruiken als plantenstandaard, kleine koffiebar of als extra opbergruimte. 

Afbeelding

Hoge bartafel van hout

Bartafels zijn super trendy! Met zo’n hoge tafel geef je de keuken zeker een stoere touch. Combineer het met bijpassende houten barkrukken of ga voor meer comfort met hoge barstoelen met een rugleuning en zachte zitting. 

Compacte houten countertafel

Is jouw keuken niet zo groot, maar wil je er toch een houten tafel neerzetten? Kijk dan eens naar een countertafel. Dit type tafel is net iets lager dan een bartafel en ook wat compacter dan een standaard eettafel. Heel handig voor in kleine appartementen en woningen.

Sidetable van hout

Als je de tafel vooral wilt gebruiken ter decoratie, is een houten sidetable een goede aankoop. Dit is een smalle en slanke tafel die je goed tegen de wand kunt plaatsen. Het wordt daarom ook vaak een wandtafel genoemd. Je kunt er sfeervolle decoratie bovenop zetten of het gebruiken voor jouw favoriete kookboeken.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen