b3 in kleine ruimten

Vroeger was een souterrain vooral een kelder, voorraadruimte of de plek waar de was werd gedaan. Een lage ruimte die vooral voor opslag werd gebruikt en waar niet werd gewoond. Daarvoor waren de beneden-straatniveau-liggende verdiepingen destijds niet bedoeld.

Van souterrain naar leefruimte


Tegenwoordig gaan mensen steeds vaker de uitdaging aan om een souterrain om te vormen tot een ruimte waarin geleefd wordt. Een goed ontwerp hiervoor is cruciaal, want door de lage ligging is er vaak weinig licht en ook een laag plafond is één van de kenmerken.

Keukenontwerp

Licht en ruimte waren ook bij dit keukenontwerp het uitgangspunt: ondanks het lage plafond moest er een gevoel van ruimtelijkheid worden gecreëerd. Ook wilden de bewoners een opvallend en ruim keukenblok dat huiselijkheid zou uitstralen.

b3

Aan al deze voorwaarden werd voldaan dankzij de ruime mogelijkheden van een bulthaup b3. Door de meubels over de volledige breedte en hoogte van de ruimte op te hangen aan een multifunctionele wand, heeft de keuken een zwevende en lichte uitstraling gekregen. 

De contrasterende combinatie van koel antraciet en warm notenhout zet het keukenblok in de spotlights en zorgt ervoor dat het lage plafond minder opvalt. Tegelijkertijd zorgt de kleur- en materiaalmix voor sfeer, die door de aluminium rand van het linoleumfront en het roestvrijstalen werkblad een moderne finishing touch krijgt.

Karakter


De tot aan het plafond doorlopende ramen doen het keukenblok lichter lijken, wat wordt voortgezet in de open kastelementen. Ze maken het compacte totaalbeeld luchtiger en zorgen dankzij de persoonlijke voorwerpen die erop staan voor een huiselijk accent.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen