Een keukenvloer uitkiezen? Dat doe je zo!

Wil je een nieuwe keuken uitzoeken, laat je dan adviseren door een keukenspecialist. Doe je dit ook bij het kiezen van de vloer? Met welke zaken moet je eigenlijk rekening houden bij je keuze? Welke vloer is het meest geschikt voor in de keuken? In dit artikel geven we daar antwoord op. Lees snel verder!

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

De keuken is één van de belangrijkste ruimtes in de woning. Door de houten vloer door te laten lopen naar de keuken creëer je rust, een ruimtelijk gevoel en eenheid. Om een houten vloer in een keuken te plaatsen, is het belangrijk dat de vloer een sterke beschermlaag heeft om vroegtijdige slijtage te voorkomen. Er zijn vloeren op de markt die meermaals machinaal aangebrachte beschermlagen hebben, dus informeer hier altijd even naar bij de verkoper. Met deze beschermlagen zijn dit type houten vloeren namelijk optimaal beschermd en daardoor geschikt om in de keuken te plaatsen. 

Het blijft een gegeven dat de ene houten vloer praktischer is voor in de keuken dan een andere vloer. Laat je bij twijfel daarom altijd adviseren in de showroom, zodat je de geschikte vloer uitkiest die past bij jouw situatie en binnen jouw budget.

Een goed alternatief: PVC

Verreweg de meest gekozen type vloer is toch wel PVC, en daar is wel wat voor te zeggen. Een PVC vloer is in tegenstelling tot een echte houten vloer een stuk betaalbaarder. Daarbij hoef je niet zozeer in te leveren op de kwaliteit. Ze zijn slijtvast, geluiddempend en ook nog gemakkelijk te leggen. Een klassieker: de tegelvloerEen andere optie, die het zeker verdient om onder de aandacht gebracht te worden, is de klassieke stenen vloer. Tegels zijn duurzaam, makkelijk in onderhoud en er kan ook geen stof tussen kieren en naden kruipen. Je doet er wel verstandig aan om de tegels van een afwerklaag te voorzien, zodat ze minder snel slijten. Oh, en wist je trouwens dat je een tegelvloer, net als een PVC plakvloer, gemakkelijk kunt combineren met vloerverwarming? Bij deze. Succes!

Een klassieker: de tegelvloer

Een andere optie, die het zeker verdient om onder de aandacht gebracht te worden, is de klassieke stenen vloer. Tegels zijn duurzaam, makkelijk in onderhoud en er kan ook geen stof tussen kieren en naden kruipen. Je doet er wel verstandig aan om de tegels van een afwerklaag te voorzien, zodat ze minder snel slijten. Oh, en wist je trouwens dat je een tegelvloer, net als een PVC plakvloer, gemakkelijk kunt combineren met vloerverwarming? Bij deze. Succes!

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen