pinterest
Alles wat je moet weten over RVS werktafels

Alles wat je moet weten over RVS werktafels

Op zoek naar een werktafel die sterk, duurzaam, en makkelijk schoon te houden is? Denk dan ook eens aan roestvrijstaal (of roestvaststaal, zoals fabrikanten het liever noemen). In de horeca is rvs niet meer weg te denken. Van afzuigkappen tot spoelbakken en voorraadkasten, alles wordt gemaakt van dit slijtvaste materiaal. Niet zo gek, want rvs gaat erg lang mee, kan tegen een stootje, en is zeer onderhoudsvriendelijk. Redenen genoeg dus om dit materiaal te overwegen bij het samenstellen van een nieuwe keuken.  

Afbeelding
Maar wat zijn nou de voordelen van een RVS werktafel? Ten eerste roest het materiaal natuurlijk bijna niet. We zeggen bijna, omdat stoffen als chloor en zuur het materiaal kunnen aantasten. In enkele gevallen kan er dus toch roestvorming ontstaan.

Hete pannen, bakplaten of tosti-ijzers, ze kunnen allemaal gerust neergezet worden op het werkblad

Naast roestvast, is rvs ook hittebestendig. Hete pannen, bakplaten of tosti-ijzers, ze kunnen allemaal gerust neergezet worden op het werkblad. Ook schoonmaken wordt een makkelijk klusje met een rvs werktafel. De bladen worden namelijk uitgesneden uit een grote plaat, waarna ze gevouwen en gelast worden. De werktafel bestaat dus uit één stuk, en heeft geen naden en groeven waarin vuil zich kan ophopen.

Oké, maar zijn alle rvs werktafels hetzelfde? Nee. Om te beginnen wordt er onderscheid gemaakt tussen drie types rvs: AISI 430, AISI 304 en AISI 316. De AISI 430, waarbij AISI staat voor ‘American Iron and Steel Institute’ is de meest betaalbare. Deze variant is zeer geschikt voor verschillende doeleinden en vind je dus regelmatig terug in professionele keukens. De AISI 304 en AISI 316 bevatten een hoger percentage nikkel, en zijn hierdoor iets corrosiebestendiger. De 316 variant zie je zelden en wordt met name gebruikt in keukens aan het strand, omdat deze soort beter bestendig is tegen zout, chloride en zuren. Grappig weetje: met een simpele magneet kan je testen of een werkbank gemaakt is van AISI 430. AISI 430 is namelijk de enige vorm van rvs die magnetisch is.

Daarnaast worden de meeste rvs werktafels op maat gemaakt. Je kan dus zelf je ideale werkbank samenstellen. Of je nou een spatrand wilt, een geïntegreerde spoelbak of extra onderbladen, het is allemaal mogelijk. Zo is er voor iedere soort kok en keuken een passende rvs werktafel te vinden.

Ben je dus op zoek naar een duurzame werktafel die je keuken een professioneel tintje geeft? Ga voor rvs, vele chefs gingen je voor.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen