pinterest
Aansluiten van apparatuur in de keuken

Aansluiten van apparatuur in de keuken

Zonder dat we het misschien doorhebben, is de keuken een belangrijke ruimte in huis. Sommige mensen gebruiken het alleen om eten en drinken klaar te maken. Maar het komt steeds vaker voor dat er veel meer tijd doorgebracht wordt in de keuken. Na het werk en school gezellig samen tafelen en de dag doornemen bijvoorbeeld. Maar je kunt ook denken aan een heerlijk uitgebreid ontbijt of een brunch in het weekend. 

Afbeelding

In de keuken maak je gebruik van veel apparaten

Om bovenstaande activiteiten uit te kunnen voeren, heb je best veel apparatuur nodig. Als eerste denk je dan natuurlijk aan het fornuis en aan de koelkast. Maar ook het koffiezetapparaat en de waterkoker bevinden zich in de keuken. Om taarten te kunnen bakken of broodjes te bereiden hebben de meeste mensen een oven aangeschaft. En voor wat extra luxe beschikken veel keukens over een vaatwasser. 

Dit zijn de meest voorkomende apparaten in de keuken. Maar het is natuurlijk mogelijk dat jij nog andere apparaten in de keuken hebt staan. Wat we hiermee duidelijk willen maken is dat er veel apparaten in de keuken aanwezig zijn. Dit vereist de nodige veiligheid op het gebied van elektriciteit. We zullen een aantal aspecten hiervan uitlichten. 

Apparatuur voor de keuken op een aparte groep

Per groep in de groepenkast is slechts een maximale belasting mogelijk. Daarom is het van belang om verschillende groepen te gebruiken. Een vaatwasser moet zelfs aangesloten worden op een aparte groep. Hoeveel groepen je nodig hebt voor de keuken is dus afhankelijk van het aantal en het soort apparaten wat je gaat aansluiten.

Een aardlekschakelaar zorgt ervoor dat de spanning uitgeschakeld wordt op het moment dat er lekstroom optreedt. Op één aardlekschakelaar mogen maximaal vier groepen aangesloten worden. Daarnaast geldt er ook nog een minimum van twee aardlekschakelaars in een groepenkast.

Speciale groepenkast componenten voor de keuken

Naast dat je moet opletten hoeveel groepen je nodig hebt en of je voldoende aardlekschakelaars hebt, zijn er ook nog aparte groepenkast componenten voor sommige apparaten in de keuken. Bij Elektramat zijn alle benodigdheden voor een groepenkast verkrijgbaar. Zoals we al eerder vermeld hebben moet de vaatwasser op een aparte groep aangesloten worden. Maar om een kookplaat of elektrisch fornuis aan te sluiten heb je een fornuisgroep nodig. 

Je kunt dus met een gerust hart alle apparatuur die jij graag in je keuken wilt hebben aansluiten. Het is alleen belangrijk dat je zorgt dat je de groepenkast hierop ingericht hebt. Als het gaat om elektra kun je niet voorzichtig genoeg zijn!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen