pinterest
3 tips om met een gerust gevoel op vakantie te gaan

3 tips om met een gerust gevoel op vakantie te gaan

Op vakantie gaan is bedoeld voor ontspanning en het maken van mooie herinneringen. Toch zorgt de voorbereiding vaak voor chaotische situaties en stress. Zonde, want dit kan de voorpret voor de vakantie aardig bederven. Benieuwd hoe ook jij met een gerust gevoel op vakantie kunt gaan? In deze blog geven we 3 praktische tips!

1. Maak een to-do list

Snacks voor onderweg halen, vliegtickets uitprinten en de bagage nog even wegen. Voordat je op vakantie gaat loopt je hoofd vaak over van alles wat je nog moet doen. Een to-do list maken helpt in deze situaties om meer rust en overzicht te creëren. Je kunt zowel een to-do-list maken op papier als in de notities van je telefoon of een app als Todoist. Om het risico te verkleinen taken te vergeten is het handig om met categorieën te werken. Maak bijvoorbeeld onderscheid tussen ‘boodschappen’, ‘auto’ en ‘veilig wonen’. Aandacht voor deze laatste categorie wil er nog wel eens bij inschieten. Denk van tevoren dus goed na over over hoe je je huis veilig kunt achterlaten.

2. Laat buren een oogje in het zeil houden

Veiligheid in en om huis is van groot belang, ook als je op vakantie gaat. Inbrekers slaan namelijk het liefst hun slag als er niemand thuis is. Laat buren bijvoorbeeld de post weghalen, hun auto op je oprit zetten en ‘s avonds je gordijnen sluiten om je huis een bewoonde indruk te geven. Je kunt je buurman of buurvrouw ook vragen de krant van die dag open op tafel te leggen of wat borden en glazen in het aanrecht te plaatsen. Vergeet niet afspraken te maken over hoe je buren moeten handelen als ze wel iets verdachts waarnemen. Mocht je elkaars 06-nummer nog niet hebben, wissel deze dan voor vertrek uit.

3. Stel smart home-producten in

Smart home-producten maken je leven niet alleen makkelijker, maar ook veiliger. Voor slimme lampen kun je bijvoorbeeld een tijdschema aanmaken, zodat ze elke dag op andere tijden aan- en uitgaan. Ook slimme gordijnen helpen je huis een bewoonde indruk te geven. Hoewel ze al sinds de jaren ‘90 op de markt zijn, kennen nog maar weinig mensen dit smart home-product. Een gemiste kans, want slimme gordijnen zorgen ervoor dat inbrekers ‘s nachts niet naar binnen kunnen gluren om te zien wat er te halen valt.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen