pinterest
Zelf je keuken samenstellen bij Interkeukens

Zelf je keuken samenstellen bij Interkeukens

In een oud kaaspakhuis aan de haven van de historische binnenstad van Schoonhoven bevindt zich de concept store van Interkeukens. Een centrale plek in Nederland waar je in huiselijke sfeer rustig de tijd kunt nemen om zelf je keuken samen te stellen. In het nieuwste UW Keuken magazine geeft eigenaar Leendert Oomen tips, tricks en aandachtspunten bij het zelf samentellen van een nieuwe keuken.

FotoZelf je keuken samenstellen bij Interkeukens 

Eigenaar Leendert Oomen is op zoek gegaan naar een concept waar de klant niet ‘vandaag moet beslissen’, maar in alle rust kan nadenken over het keukenontwerp en ook vanuit huis nog van alles zelf kan aanpassen.

Leendert: ‘Veel mensen gaan in eerste instantie voor het design; hoe de keuken eruit gaat zien. Wij adviseren vooral ook na te denken over de functionaliteiten van de keuken, want uiteindelijk mag er ook wel in gewerkt worden. Waar zet je de vaatwasser, kan die wel goed open? Staat hij dan niet in de weg voor een andere deur? Kan je de lade waar alle pannen in moeten op die plek wel makkelijk inladen? Dat zijn vaak de dingen waar klanten niet direct bij stilstaan. Het is voor ons belangrijk dat klanten nooit het gevoel hebben dat ze een verkeerde beslissing hebben genomen.’

Welke trends zie je op het moment?

Leendert: 'De meeste klanten willen dat de keuken meer een meubelstuk is, omdat het echt een onderdeel is geworden van de woonkamer en eetkamer. We zien ook veel vraag naar kleur en naar meer bijzondere keukens. Klanten durven veel meer, wat je vijf tot tien jaar geleden helemaal niet zag. Het hoeft niet meer wit of zwart te zijn. Klanten kiezen nu veel voor donkere houtsoorten zoals notenhout, ook bijvoorbeeld in combinatie met een wat donkerder groen. Ook naar een chique kleur rood samen met donker hout is steeds meer vraag. Dat is wel heel erg gaaf. Ik heb zelfs paarse keukens voorbij zien komen.

De vraag naar ‘hotel chic’ is er ook. Ik vind het op zich een heel leuke benaming, want ieder hotel is anders. Wat mensen vooral zoeken is eigenlijk een wat deftigere inrichting van het interieur waarbij de verschillende woonruimtes op elkaar zijn afgestemd. Daarom werken we graag samen met interieur professionals, omdat zij een totaalconcept bieden. Zij zorgen ervoor dat wat er voor de keuken is gekozen, naadloos wordt geïntegreerd in de hele ruimte. Wat ‘hotel chic’ wordt genoemd, zie ik meer als een huis dat gewoon heel mooi op elkaar is afgestemd qua interieur.'

          Lees ook: Van villa tot luxe woonpaleis met een hotel chic sfeer

FotoZelf je keuken samenstellen bij Interkeukens

Wat we ook zien, is een toenemende vraag naar bijkeukens. We zijn heel blij dat we er één in de winkel hebben staan. De kleur van de kasten van deze extra keukenruimte kan mooi worden afgestemd op de keuken en de rest van het interieur. Je kan er veel functionaliteiten in plannen en de extra opbergruimte is natuurlijk ideaal! Veel klanten willen ook kasten om de wasmachine en droger in de bijkeuken op een chique manier weg te werken. Daarbij worden de apparaten op hoogte geplaatst en is bukken bij het doen van de was niet meer nodig.

Heb je nog een tip voor mensen die van plan zijn een keuken te gaan kopen?

Leendert: 'Ik denk dat je als consument bij het kopen van een keuken het beste je onderbuikgevoel kan volgen en vooral niks overhaast moet doen. Zorg dat je zeker weet dat je de juiste beslissingen neemt en neem daar echt de tijd voor. Zo voorkom je spijt achteraf en kun je optimaal genieten van je nieuwe keuken!'

Benieuwd hoe Interkeukens te werk gaat? Lees dan meer over de werkwijze van Interkeukens. Wil je een gratis 3D ontwerp ontvangen inclusief offerte specificatie? Het gratis 3D keukenontwerp kun je hier aanvragen. Vraag meer informatie aan en ontdek de mogelijkheden van het zelf samenstelen van uw nieuwe droomkeuken of maak een afspraak in de concept store in Schoonhoven!

interkeukens

Zelfstandig uw keuken samenstellen

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen