pinterest
Werkbladen: alles over de materialen & kleuren

Werkbladen: alles over de materialen & kleuren

Een werkblad moet tegen een stootje kunnen, gemakkelijk te onderhouden zijn en bestand tegen hitte, vlekken, zuren en krassen. Bovendien willen we graag de spoelbak, inbouwapparatuur, de downdraft afzuigkap en zelfs gasbranders integreren in het keukenblad. Met de huidige technieken is het allemaal mogelijk! Bekijk ons overzicht en de voorbeelden en kies jouw ideale werkblad.

Werkbladen van kunststof 

Werkbladen van kunststof zijn al jaren favoriet. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, betaalbaar, slijt- en krasvast en hygiënisch. De kleur en structuur van hout, natuursteen en keramiek kunnen met de moderne technieken moeiteloos worden nagebootst. Deze werkbladen hebben een onderlaag van bijvoorbeeld mdf of hdf met een kunststof toplaag. DecorTop van Dekker Zevenhuizen heeft een breed assortiment dat bestaat uit tien kleuren (op de foto Grain). De grove structuur van het werkblad is duidelijk voelbaar. Klik op de foto voor meer informatie over DecorTop

FotoWerkbladen: alles over de materialen & kleuren

Solid Surface

De werkbladen van Decamacs zijn gefabriceerd uit Natural Acryl Stone, een Solid Surface materiaal dat bestaat uit zuiver acryl en natuurlijke mineralen waardoor er een glad en hygiënisch oppervlak ontstaat. Ze zijn vlekbestendig, duurzaam en milieuvriendelijk. Ze kunnen naadloos worden gemonteerd en hebben een minimalistische stijlvolle uitstraling; geschikt voor grenzeloos design. Decamacs werkbladen zijn leverbaar in meer dan 90 kleuren, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden is de kleur Alpine white een neutrale kleur die goed is toe te passen in vrijwel ieder interieur. 

FotoWerkbladen: alles over de materialen & kleuren

Werkbladen van hout

Hout in de keuken is warm en tijdloos en kan in elke keukenstijl worden toegepast. De houtsoorten en kleuren gaan van licht essen tot donker noten en alles er tussenin. Hout is wel krasgevoelig en reageert op vocht en temperatuurschommelingen. Een goede voorbewerking (lakken of oliën) of coating is daarom essentieel. De duurzaamheid is afhankelijk van de hardheid van de houtsoort. RestyleXL maakt keukens van oud hout en heeft daarbij de meest prachtige werkbladen, bijvoorbeeld voor het keukeneiland. 

FotoWerkbladen: alles over de materialen & kleuren

Werkbladen van keramiek

Keramische werkbladen zijn betrekkelijk nieuw in keukenland en snel in opmars. Ze zijn kleurvast, krasbestendig en onderhoudsarm. Dagelijks een doekje erover halen is voldoende. Omdat ze zeer hittebestendig zijn, kan je er zelfs zonder onderzetter een hete pan op plaatsen. Werkbladen Ceramistone XL van Kemie bieden naast de praktische voordelen ook de keuze uit een gevarieerd kleur- en decorpalet én tal van randafwerkmogelijkheden. Zelfs een nostalgisch gefrijnde rand behoort tot de mogelijkheden. 

FotoWerkbladen: alles over de materialen & kleuren

Porselein & keramiek

Lapitec is een werkbladmateriaal van Dekker Zevenhuizen, dat bestaat uit porselein en keramiek. Het blad is door en door gekleurd en heeft drie oppervlakte afwerkingen, Satin, Lux en Vessuvio. Op de foto Grigio Cemento Satin. 

FotoWerkbladen: alles over de materialen & kleuren


Aanrechtbladen van composiet

Composiet is een mengsel van kwarts-, steen- of granietkorrels en een bindmiddel. Door de toevoeging van kwarts is het materiaal bijna net zo hard als diamant en daardoor krasbestendig en ideaal voor in de keuken. Hygiënisch en duurzaam. Het materiaal kan vrijwel naadloos worden verwerkt in de meest uiteenlopende vormen en formaten. Ook kunnen spoelbakken worden meegegoten of achterwanden onzichtbaar worden verlijmd. De Cosmostone keukenbladen van Kemie worden op maat gemaakt in composiet in maar liefst 24 verschillende kleuren: van industriële kleuren tot prachtige aardetinten. Van strak wit tot diep zwart. Mat en glanzend. 

FotoWerkbladen: alles over de materialen & kleuren

Robuust beton

Een werkblad van beton geeft de keuken een industrieel uiterlijk. Als trend zien we tegenwoordig ook de houten keukens met een betonnen werkblad: strak en sober met een warme sfeer. Betonnen aanrecht- en eilandbladen hebben geen scheurvorming, zijn krasvast, hittebestendig en hebben sterk verminderde kans op vlekken door impregneermiddelen. Bovendien is beton erg geschikt voor de inbouw van gasbranders in het werkblad. Ook kunnen spoelbakken naadloos worden meegegoten. JP Walker plaatst regelmatig een betonnen werkblad in de handgemaakte houten keukens. 

FotoWerkbladen: alles over de materialen & kleuren

Werkbladen met betonlook

Keukenbladenproducent Kemie levert de betonlook in Ceramistone-lijn en de Cosmostone Betonna. Ze lijken op beton, voelen ook zo en hebben de ijzersterke eigenschappen van Ceramistone. Dat betekent: kras- en hittebestendig, niet poreus, bestand tegen zuren en licht van gewicht. En natuurlijk gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast kunnen deze Ceramistone-bladen ook als wandbekleding worden gebruikt.

FotoWerkbladen: alles over de materialen & kleuren

Koele lijnen met roestvrij staal

Roestvrij staal (RVS) heeft vele mogelijkheden en past door de strakke uitstraling helemaal in de moderne keuken. Het materiaal is hygiënisch en watervast en daarom bijzonder geschikt als keukenwerkblad. RVS spoelunits en inbouwapparatuur zijn bijna naadloos te integreren in het blad, dat in verschillende afmetingen en met een enorme verscheidenheid aan diktes, waterkeringen en oppervlakte afwerkingen kan worden vervaardigd. Rechte bladen, hoekbladen, bladen met rondingen en eilandbladen; met RVS is veel meer mogelijk dan vaak wordt gedacht.

FotoWerkbladen: alles over de materialen & kleuren

Kijk voor meer informatie en inspiratie op het gebied van werkbladen naar ons werkbladen overzicht of bezoek eens onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

FotoWerkbladen: alles over de materialen & kleuren  

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen