Alles over achterwanden voor de keuken

Alles over achterwanden voor de keuken

Ook de wanden van een keuken zijn aan ontwikkeling onderhevig. Verschillende materialen, vrolijke prints, teksten en alle RAL kleuren geven uw keuken een persoonlijke uitstraling mee. Maar in functioneel opzicht moet het plaatje ook kloppen.

Verschillende mogelijkheden voor je keukenwand

De muren boven het werkblad kunnen een onopvallende plaats innemen, maar tegenwoordig zijn opvallende wanden veel gezien. Naast de vele verschillende vochtbestendige en gemakkelijk schoon te maken tegels (betegelen is en blijft een prima keuze voor keukenwanden) zijn er achterwanden van kunststof, aluminium en glas in legio kleuren en met kekke prints. Met name voor de achterwand tussen werkblad en bovenkastjes geldt dat deze eenvoudig te reinigen moet zijn. Mooi: een dunne plaat van hetzelfde materiaal als het werkblad. De kunststof of aluminium lamellen zijn er in legio kleuren; duurzaam, onderhoudsvrij en de verlichting kan er fantastisch in worden weggewerkt, denk aan halogeen inbouwspots en led-verlichting.

Voorbeelden van achterwanden

Aluminium achterwanden hebben door het innovatieve productieproces unieke eigenschappen, die versterkt worden door de hoogwaardige Teflon en polyester coating. Hierdoor zijn de wanden hittebestendig en krasvast. De achterwanden kunnen in elke gewenste RAL kleur probleemloos en eenvoudig op alle soorten ondergrond worden gemonteerd. Op maat gemaakt via Bokmerk (klik op de foto voor meer informatie)

Bokmerk heeft achterwanden voor de keuken van aluminiumin alle kleuren. Hitte bestendig en krasvast

Glazen achterwanden met fotoprint of tekst (zie afbeelding boven artikel) achter het fornuis zijn gemaakt van 6 mm dik kristalglas. Vetbestendig, watervast, kleurecht en hittebestendig. Het leuke is dat unieke ontwerpen en eigen foto's óók mogelijk zijn. Via Visualls (klik op de foto voor meer informatie)

Visualls achterwand fornuis met fotocollage

Alusplash achterwanden zijn een ideale en stijlvolle oplossing tegen spatten. De achterwanden hebben aluminium in de basis en zijn afgewerkt met een hittebestendige hoogglanscoating. In zes trendy kleuren: Arctic White, Stardust, Black, Sandy Steps, Ash Brown, Ocean Wave en First Frost. (klik op de foto voor meer informatie)

Alusplash achterwanden zijn een ideale en stijlvolle oplossing tegen spatten. Het materiaal is natuurlijk hittebestendig, maar het is ook nog eens heel duurzaam én milieuvriendelijk.

Een eigen- of bestaande tekst op geborsteld aluminium. Zonder te boren, is het aluminium rechtstreeks op de kale muur of bestaand tegelwerk te plaatsen. Via Visualls (klik op de foto voor meer informatie)

Achterwand in de keuken met tekst, een foto of eigen ontwerp via Visualls

Dat is nog eens een frisse achterwand. De kiwi is als print aangebracht op watervast materiaal, waar vervolgens een speciale beschermlaag over is aangebracht. De achterwanden worden op maat ontworpen door Visualls. Zo kunt u uw keuken een unieke uitstraling meegeven. (klik op de foto voor meer informatie)

Achterwand voor de keuken met kiwi fotoprint via Visualls

Het Greenpanel wandschap sluit perfect aan bij de keuken, omdat het leverbaar is in dezelfde kleur als het blad. Maar ook trendy contrasten zijn mogelijk, omdat het wandschap leverbaar is in elke TopLaminaat®-kleur. Greenpanel van Dekker Zevenhuizen is groen, licht en oersterk. De designwandschappen zijn 5 centimeter dik en zijn met een onzichtbaar ophangsysteem aan de muur te bevestigen. (klik op de foto voor meer informatie)

Greenpanel wandschap voor de keuken met onzichtbaar ophangsysteem van Toplaminaat-Dekker Zevenhuizen

Betegelen is en blijft een prima keuze voor keukenwanden. De kleur van de tegel, de structuur, vorm en grootte zijn bepalend voor de gewenste stijl. Zo kunnen met kleurige mozaïektegeltjes speelse patronen worden gemaakt of kan worden gekozen voor stoere hardsteen tegels in een groot formaat. Daarnaast kun je variëren met glanzende en matte tegels. Via Koltegels (klik op de foto voor meer informatie)

Tegel achterwand keuken - vtwonen tegels via Koltegels

Kijk voor meer informatie en inspiratie op het gebied van achterwanden voor de keuken naar ons producten-overzicht  en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP