pinterest
Tips voor het verven van je keuken

Tips voor het verven van je keuken

De keuken is een belangrijke en gezellige plek in het huis. Dit is de plek waar we samenkomen en verhalen uitwisselen. De plek waar we mooie momenten delen en genieten. Maar ook de plek waar we natuurlijk ons eten bereiden, bijvoorbeeld een overheerlijke spaghetti met lekker veel saus. En die saus is nou juist een voorbeeld waar we het over willen hebben.

Vroeger was het heel gebruikelijk dat we tegels aan de wand hadden hangen in de keuken. De trend wordt steeds meer dat we ook de achterwand van de keuken in een lekker kleurtje willen schilderen. Daarnaast is bijvoorbeeld een strak geschilderde muur ook erg mooi als vervanger van tegels.

Wat je ook weleens ziet is een glazen plaat achter het fornuis. Deze plaat is bedoelt voor het schoonhouden van de muur. Gelukkig lees je in dit artikel dat er meer mogelijkheden zijn dan tegels en een glazen plaat.

Je kent het wel, een stevige pan saus staat te pruttelen. Je proeft soms even, voegt eens wat kruiden toe en plots zit je muur onder de sausspetters. Dat is natuurlijk niet iets wat je wilt. Toch hoeft het helemaal geen probleem te zijn dat je muur vies wordt van bijvoorbeeld eten. We vertellen je namelijk graag wat je kunt doen om toch lekker te kunnen blijven knoeien met eten, terwijl de muur gemakkelijk schoon wordt.

Lees hieronder eens de handige tips die wij je geven over het schoonhouden van je keuken:

1. Gebruik zoveel mogelijk een deksel als dat kan. Zo houd je de spetters binnenboord en voorkom je ook dat je je per ongeluk brandt aan de hete saus

2. Zet het vuur niet al te hoog. Hoe harder de saus kookt, hoe meer spetters er vrijkomen

3. Gebruik een afwasbare muurverf  die je gemakkelijk schoon kunt houden

4. Liever geen nieuwe muurverf aanbrengen? Breng dat een blanke laklaag aan die uitermate geschikt is voor het schoonhouden van je muur 

Het gebruik van verf en andere coating wordt steeds populairder. Om uit te zoeken wat de echte specialist hiervan vindt, hebben wij contact gezocht met Onlineverf.nl. We hebben hen gevraagd wat zij merken van de ontwikkeling van verf en coating op de keukenmuur en kregen dit als reactie:

‘’We zien een trend waarbij mensen steeds liever in de keuken leven. De keuken is echt een centrale plek in het huis. Hier wordt gegeten, gedronken, gelachten en natuurlijk ook gekookt. De vraag naar verf die ervoor zorgt dat je jouw keukenmuur in een handomdraai kunt schoonmaken is dan ook flink gestegen. De verffabrikanten hebben de laatste jaren specifiek producten ontwikkeld die door de consument te gebruiken zijn. Naast muurverf die goed reinigbaar is, zien we ook steeds meer blanke coatings die je zo over de geschilderde muur kunt aanbrengen. Je ziet dus feitelijk niets van deze transparante laag. We verwachten in de toekomst dat steeds meer mensen deze producten zullen gebruiken, juist omdat ze zo makkelijk aan te brengen en te onderhouden zijn.’’

Wil je jouw muur beschermen tegen spetters en andere vlekken? Kijk dan eens bij Onlineverf.nl. Zij hebben een breed assortiment afwasbare muurverven die perfect geschikt zijn voor de keuken. Met de juiste verf kun jij langer genieten van een strak geschilderde muur en maak je de muur heel gemakkelijk schoon!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen