pinterest
7 X tips voor een handige keukenindeling

7 X tips voor een handige keukenindeling

Wanneer je de keuken volgens bepaalde regels indeelt, kan je zomaar de helft aan opbergruimte winnen. Vooral in een wat kleinere ruimte is een uitgedachte indeling en opbergstrategie geen overbodige luxe. Nadenken over de inbouwapparaten en het keukenblad is belangrijk, maar even belangrijk is wat er in de kasten en lades gebeurt. We zetten 7 tips voor een optimale keukenindeling voor je op een rij.

Foto7 X tips voor een handige keukenindeling

Tip 1: lades in je onderkasten

In de onderkasten kan je beter kiezen voor lades dan voor kastjes. In een lade heb je meteen zicht op de hele inhoud. Volledig uittrekbare lades zorgen voor een goed overzicht en een vlotte bereikbaarheid van alle keukenspullen en vind je zelfs het achterste potje snel terug. Nooit meer zoeken, dat is toch ideaal!

Foto7 X tips voor een handige keukenindeling

Tip 2: keukenzones

Begin met je keuken in te delen in vijf werkzones en laat ze logisch op elkaar volgen: voorraad - opbergen - spoelen - voorbereiden - koken/bakken. Berg alle benodigdheden op in de juiste zone. Zo heb je alles bij de hand wanneer je het nodig hebt en ben je niet constant aan het rondlopen.

Foto7 X tips voor een handige keukenindeling

Tip 3: de juiste lade-indelingen

Gebruik lade-indelingen om jouw lades heel gemakkelijk te organiseren, precies zoals jij het graag hebt. Alles krijgt een vaste plaats en is overzichtelijk, zo houd je orde en rust in de keuken. Bestek, kookgerei, snijplanken en producten die je vaak gebruikt, heb je graag snel bij de hand. Je bergt ze dan ook het best op een goed bereikbare hoogte op. Ideaal is tussen knie en schouderhoogte. Zo hoef je minder te bukken of te strekken.

Foto7 X tips voor een handige keukenindeling

Tip 4: ruimte onder de spoelbak

Onder de spoelbak is nog heel wat kastruimte beschikbaar, die vaak vergeten of niet volledig benut wordt. Dankzij verschillende spoelbakoplossingen is het mogelijk om deze opbergruimte optimaal te benutten.

Een spoelbak- en sifonlade creëert extra ruimte naast de spoelbak. Ideaal voor het opbergen van vaak gebruikte voorwerpen zoals sponzen of afwasmiddel. Zo heb je ze binnen handbereik als je ze nodig hebt, maar hoeft er niets rond de spoelbak te blijven staan. Kies je voor een kokendwaterkraan, denk dan wel aan genoeg ruimte onder de spoelbak voor de boiler.

Foto7 X tips voor een handige keukenindeling

Tip 5: stem je keuken af op je winkelgewoontes

Hoe groot is jouw (toekomstige) familie en hoe vaak ga je naar de winkel? Ren je elke avond snel de supermarkt in om de ingrediënten voor het avondeten te kopen of ga je één keer per week en kom je met een bomvolle kar terug naar buiten? Belangrijk om even bij stil te staan en de beschikbare opbergruimte in je keuken op af te stemmen.

Foto7 X tips voor een handige keukenindeling

Tip 6: kookgewoontes onder de loep

Vraag je ook af wat jouw kookgewoontes zijn. Hou je van koken en sta je dagelijks achter het fornuis of warm je liever snel iets op? Een grote ergernis is vaak, dat het nodige kookmateriaal niet binnen handbereik ligt. Door rekening te houden met persoonlijke gewoontes krijg je een keukenplan dat perfect bij jou past.

Tip 7: koop je keuken ook voor later

Gemiddeld worden keukens zo’n 20 jaar gebruikt. Denk dus bij aankoop van een keuken al even na hoe je leven er binnen 20 jaar zal uitzien. Misschien vind je het nu niet erg om veel heen en weer te moeten lopen of in een kast te duiken om het achterste potje te pakken te krijgen, maar dat verandert misschien wel met de jaren.

Wil jij ook extra ruimte in je lades en kasten creëren en de oppervlakte van je keuken zo optimaal mogelijk gebruiken? Download hier de inspiratiegids van Orgalux of vraag deze vrijblijvend aan en kies de oplossingen die het beste bij jou passen. 

Foto's bij artikel: Van Hoecke

Orgalux

Lade-indelingen van Orgalux

Download de brochure

Brochure downloaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen